Pazar Postası Kişiye özel restoran
Paylaş
Kişiye özel restoran

Kişiye özel restoran

Gamze Aktan ve Güniz Dalver... Yemek yapmayı çok seven ve yıllarını mutfakta geçirmiş iki kadın. Gamze Aktan aslında bankacı. Ama içindeki sese kulak vererek İngiltere’deki Le Cordon Bleu’de pasta, ekmek ve çikolata üzerine, Amerika’da Wilton Cake Decoration School’da pasta dekoru üzerine eğitim almış. Dustin Hoffman ve Bill Clinton’ın pasta süslemecisinin yanında eğitim görmüş.
4 yıl Divan Pastaneleri’nde pasta tasarımı ve dekorlu pasta üzerine araştırma ve geliştirme uzmanı olarak çalışmış. Güniz Dalver ise profesyonel iş hayatının büyük bir kısmını Çanakkale’deki Kaz Dağları’nda geçirmiş. Uzun yıllar butik otellerde restoran işletmeciliği yapmış ve Ege mutfağı üzerine uzmanlaşmış.
Bu müthiş ikilinin yolu 4 yıl önce Bebek Nadys’de kesişince olanlar olmuş ve ortaya lezzetli pastalar çıkmış. Kafenin işletmesini yaparken bir yandan İtalyan mutfağı üzerinde çalışan ikili, sonunda kendi yerini açmaya karar verip Küçükarmutlu’nun tek masalı restoranı Cikare’yi açmış. Açış o açış... Bu küçük ama lezzetli dükkan öyle çok ilgi görüyor ki, ünü giderek yayılıyor...

Rezervasyon şart

Özellikle kadınların müdavimi olduğu Cikare’de butik pastadan el yapımı makarnalara, poğaça ve böreklere kadar taptaze pek çok lezzeti bulabilirsiniz. Mutfak kısmı da dahil olmak üzere 70 metrekare alan üzerine kurulu olan Cikare’ye adımınızı attığınızda sizi 12 kişilik bir masa karşılıyor.
Çevredeki iş yerleri toplantı, aileler hafta sonu kahvaltıları ve akşam yemekleri için Cikare’yi tercih ediyor. Ancak Cikare’ye öyle sokaktan geçerken uğrayamazsınız. Bu tek masalı sıradışı restorandaki lezzetleri tatmak için önceden rezervasyon yaptırmanız şart! Böylece Cikare o akşam sadece ‘size ve sevdiklerinize’ ait oluyor.

Gamze ve Güniz Hanım da sadece size hizmet ediyor. Örneğin iki kişi romantik bir akşam yemeği yemek istiyorsunuz. Elbette bu da mümkün! O zaman rezervasyonunuzu iki kişilik yaptırıyorsunuz ve bir anlamda 12 kişilik olan mekanı kapatmış oluyorsunuz. Sürpriz doğum günü partilerine ev sahipliği yapan mekanın dekorasyonu da Gamze ve Güniz Hanım’a ait. Cikare’deki bir diğer hizmetse catering.
Akşam evde bir davet düzenliyorsunuz ama hazırlık için hiç vaktiniz yok. Arıyorsunuz Cikare’yi, imdadınıza yetişiyor. Gamze ve Güniz Hanım sizin için her türlü detayı düşünüyor, menü belirlemenize yardımcı oluyor ve kusursuz bir akşam için birbirinden güzel yemekler hazırlıyor. Ayrıca Gamze ve Güniz Hanım yeni bir yer açmak isteyenlere de danışmanlık hizmeti veriyor...

Swarovski taşlı pastalar

Güniz ve Gamze Hanım’ın hünerleri yaptıkları yemeklerle bitmiyor. İkili birbirinden güzel butik pastalar tasarlıyor. Bu müthiş pastalara sahip olmak için yapmanız gerken tek şey iki gün önceden sipariş vermek. Siz hayalinizi anlatıyorsunuz, içeriğini nasıl istediğinizi söylüyorsunuz onlar harikalar yaratıyorlar.
Kişiye özel ürettikleri mücevher gibi pastalarla da bir ilke imza atıyor Gamze ve Güniz Hanım. Swarovski kristalleri kullanılarak hazırlanan pastalar, yemek değil ‘seyretmelik’ türünden! Özellikle çocuklar için muhteşem lezzetli pastalar yapan ikili, düğün, doğum günü ve özel kutlamalar için dokunmaya bile kıyamayacağınız pastalar hazırlıyor.

Haber: Eylem Keskin
eylem.keskin@posta.com.tr

2

Haberin Devamı