Gündem Kıskanç Rıdvan 'telekulak' oldu

Kıskanç Rıdvan 'telekulak' oldu

Paylaş
Kıskanç Rıdvan 'telekulak' oldu

Gözaltına alınanlar arasında bulunan eski futbolcu Rıdvan Dilmen'in aşk yaşadığı kadın gazeteciyi kıskandığı için arkadaşı Tanju Çolak dahil birçok kişiyi çeteye para vererek dinlettiği öne sürüldü

Polis bir süre önce telefon dinleme çetesini takibe aldı. Polisin 'Şeytan' (Rıdvan'ın çim sahalardaki lakabı) adını verdiği operasyonda, çetenin liderliğini Fatih Bilir ile eski polis Mehmet Yanık’ın yaptığı belirlendi. Çete özel güvenlik şirketi görüntüsü altında yasa dışı olarak telefon dinliyordu.

Bazı işadamları, çeteye 20 bin dolar ile 100 bin dolar arası paralar vererek rakiplerinin telefonunu dinletip sırlarını ele geçiriyordu.

GSM’LERDE ADAMLARI VAR

Çetenin, GSM operatörlerinde maaşa bağladığı elemanları aracılığıyla telefonları dinlettiği saptandı. Dün başlatılan operasyonda Fatih Bilir, Mehmet Yanık, çete üyesi 5 eski polis ve GSM şirketinde çalışan 7 kişi yakalandı.

Çeteye telefon dinlettiği öne sürülen işadamları Erol Güral, Adil Dilek, Ahmet Kaşıbeyaz, eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen de gözaltında.

TANJU ŞİKAYETÇİ OLMADI

Operasyonlar sürerken eski futbolcu Tanju Çolak Emniyet’e ‘mağdur’ sıfatıyla çağrıldı.

İddiaya göre; evli olan Rıdvan Dilmen aşk yaşadığı bir kadın spor yazarını kıskandığı için Tanju Çolak dahil, sevgilisiyle irtibatı olan herkesin cep telefonunu çeteye dinletmişti.

Tanju Çolak, Rıdvan Dilmen’den şikayetçi olmadığını açıkladı.

SAĞLIK RAPORUNA GÜLEREK GELDİ

Rıdvan Dilmen, sabah erken saatlerde polis tarafından bir araçla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek sağlık raporu aldı. Hastaneye girerken ve çıkarkan neşeli hali dikkat çeken Dilmen, daha sonra hastaneden ayrıldı.

Gazeteci sevgilisi N.Y. ile eşi Ayşenur Dilmen'in telefonlarını, emekli ve görevden atılan polislerden oluşan bir çeteye dinlettiği iddiasıyla gözaltına alınan spor yorumcusu Dilmen, sabah saat 06.30 sıralarında 2 polis tarafından bir otomobille Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçen "Şeytan" lakaplı eski futbolcu hastane personeli ve hasta yakınlarının şaşkın bakışları altında gülümseyerek hastaneden içeriye girdi.

Yaklaşık 5 dakika hastanede kalan Dilmen, geldiği otomobilin yerine lüks bir araçla hastaneden ayrıldı. Araca binmeden önce Dilmen, basın mensuplarının "Geçmiş olsun hocam" sözüne teşekkür etti. Dilmen, "Bir çeteyi polis 1997 yılından itibaren teknik takibe almış. Benim de konuşmalarım buraya takılmış. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ifademi almak için çağırdılar. Ben de ifademi verdim" dedi.

SERBEST BIRAKILDI

İstanbul Polisi'nin bir ihbar üzerine başlattığı telekulak operasyonunda gözaltına alınan eski milli futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, gece yapılan sağlık kontrolünün ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.