Dr. Haydar Dümen Kıskançlık yuva yıkar
HABERİ PAYLAŞ

Kıskançlık yuva yıkar

Haberin Devamı

İki kişinin hayatı paylaşmaya çalışması güzel de, işin içine kıskançlık girerse her şey değişir. Sevdiğinizi kıskanabilirsiniz ama bunu kavga çıkararak yaparsanız sizden uzaklaşır, yuvanız yıkılır. Onu sevdiğinizi, değer verdiğinizi doğru yolla gösterin.

BÖYLE SORU YOK!

Temiz kalmak istedim

28 yaşındayım, cinsel deneyimim yok. Karıma karşı temiz kalmak istedim. Sanki isteğim kalmadı, ya başarısız olursam?

CEVAP

Neyin temizliği değerli okurum? Etin mi, ruhun temizliği mi? Ruh, ilk gençlikte biraz anarşist, biraz da şıpsevdidir. Dışarıda, okulda, komşularda cici cici çiçekler dolaşırken karşına bir yasak çıkar. “Sakın ha” diye diye organı mastürbasyon tuzağına bırakır. 14 yıl bağlık bahçelik bir yerde oturdun. Komşunun bahçesinde elma, armut, nar, üzüm deme gitsin. İçin çekiyor ama yemiyorsun. Tek çare: Evdeki domates suyunu çıkarıp “İyi geldi be” diye içmek. Neyse bu yolun geri dönüşü yok. Evlen, gerisini bize bırak.

1 yıldır erken boşalıyorum

39 yaşındayım, 17 yıllık evliyim. 1 yıl hariç süper bir cinsel yaşamım oldu. Erken boşalıyorum, 3 dakika sürüyor. 6 ay önce fark ettim testislerimde iki adet siyah damar var. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, sözünü ettiğin durum sanırım varikosel yani toplar damar genişlemesidir. Korkulacak bir şey değil ama üroloji uzmanına uğrayıver. Cinsel yaşamındaki tablo ise, kendi fizyolojik dengelerinin ayarıdır. Kimilerinin “Eskiden bir oturuşta bir tavuğu yerdim, şimdi yiyemiyorum” demesi gibi. 16 yıl süren süper cinsel yaşamın için teşekkür et. Erken boşalmayı da tedavi edelim, sayı ve tempoyu da aklından silelim. Ritmini de haftada 3-4’e indirelim, seni aslanlar gibi ailene salalım.

Kız istekli diye katlanıyorum

25 yaşındayım. Kız arkadaşımla 1 yıldır aynı evdeyiz. Günde 4 kez ilişkiye giriyoruz. Artık zevk almıyorum. Sadece o çok istekli diye katlanıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Yavaş yavaş değerli okurum. Koşarak çıkarsan bu merdivenlerden bunu da düzenlemez, antrenmanla ritmini de partnerine bırakırsan psikolojinden sana mektup gelir: “Patron, canlı varlıklarda denklem, disiplin vardır. Terazinin kapasitesi aşılırsa mutlaka bozulur. En lezzetli yemeği bile günde 4 defa yersen mide fesadına uğrarsın. Zamanla mide kapısını kapatmadan önce iştah kapanır. Ama o gözler faltaşı gibi açılır, fırsat onlara kalır.” Her şey iyi gitmiş de cılkı çıkmış değerli okurum, irade senden, eylem senden, bizden sadece nasihat.

10 gün sürdü

Erkek arkadaşım var. 2 ay önce üzerimizde kıyafetler varken birlikte olduk. Sabah biraz kan geldiğini gördüm. Kanamalar azar azar 10 gün sürdü. Acaba üzerimizde kıyafetler varken kızlık zarı bozulabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı olmadığı kesin. Büyük ihtimalle adet düzensizliğiyle ilgili.

Kız hamile kaldı mı?

1 hafta önce kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Benim üzerimde çamaşır ve eşofman vardı. Kız arkadaşım da çamaşır vardı. Acaba hamile kalmış mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, yok, kalmamıştır.

Zarım esnekmiş ama...

19 yaşında kızım, nişanlımla bir şeyler yaşamıştık ama kan gelmemişti. Doktor zarımın esnek olduğunu öğrendik. Şimdi beni başkasıyla evlendirmek istiyorlar. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, bir yelkenli düşün. Yelken yırtıldı. Ama yırtılan parçaları direkte duruyor. Tıpkı onun gibi. Zarın parçaları orada kalıyor. Esnek olduğu anlaşılıyor. Buna şans dersek, şans senden yanaymış. Ama evlendiğinde bu zar kanayabilir de. Çünkü bu tür kanamalar erkeğin penis boyutları ve hareketleriyle de ilgilidir.

Nişanlım doğru mu söylüyor?

20 yaşında kızım. Nişanlımla sürtünerek ilişkiye giriyoruz. Geçenlerde penisi vajinamı zorladı ve biraz kan geldi. Nişanlım kızlık zarımın zedelendiğini, ilişkide yırtılacağını söyledi. Acaba söyledikleri doğru mu?

CEVAP

Sevgili okurum, zedelendi belki de nişanlının dediği gibi birleşmeyi beklemeden yırtıldı. Uzaktan belli olmadığı gibi bazen kızlık zarı muayenesinde bile kesin teşhis konulamıyor. Gerekirse bir jinekolojik muayene ile gerçeği öğrenin.

Sperm gelmiyor

16 yaşındayım. Penisim ereksiyon halinde 6 santim. Mastürbasyon yapsam da sperm gelmiyor. Bende bir sorun mu var?

CEVAP

Değerli okurum, galiba bir sorun var diye düşünüyorum. Mutlaka bir üroloji uzmanına görünmeni öneriyorum.

Neden zevk almıyorum?

15 yaşındayım ve penisim 9 santim. 15 santim olması için ne yapmalıyım? Bir de mastürbasyon yaparken hiç zevk almıyorum. Bunun nedeni ne olabilir?

CEVAP

Değerli yavrum, zaman onu büyütecek. 18-20 yaşına kadar büyür o. Bırak kendi haline. Ona sen değil, doğa karar verir. Ne kadar büyüyecekse o kadar büyür. Hiç üzülme. Kilo da alma.

Kontrol edemiyorum

17 yaşındayım. Ergenlikten belki sürekli mastürbasyon yapıyorum. Bu sayı bazen 7’ye ulaşıyor, kendimi bir türlü kontrol edemiyorum. Cinsel isteğim bitmiyor. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, yapacağın şey yorgunluğunu göze alman. Enerjini tüketerek yaşlanman. Evlendiğinde eşine karşı yüzünün kara çıkması. Ailene boynunu eğmen. Şimdilik bunlara alışa dur. Eğer devam edersen ileride, daha başka önerilerim de olacak. Ama şimdi tek cümle. Normal denen şeye uy. Haftalık 3-4’e in.

Kızlar ilgimi çekmiyor

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkim var. Onunla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik, pembe pis kokulu bir sıvı geldi. Acaba kız arkadaşımın kızlık zarı bozulmuş mudur? Ben ilk deneyimimi yaşadıktan sonra kızlar ilgimi çekmemeye başladı. Bunun nedeni nedir?

CEVAP

Değerli okurum, sözünü ettiğin akıntı kız arkadaşının mantar türü bir hastalığı olduğunu gösteriyor. Bu da seni olaydan soğutmuş. Her kız öyle değildir. Ama kız arkadaşının da tedavisi gerekir. Bunu da ona söylemek sana düşmez. Ne diyecektin ki? Onu da aşağılık kompleksine sokabilir, cinselliğini öldürebilirsin. Sen kendine bak. Saplantı düşünceleri kafandan at.

Canım yandı

21 yaşında kızım. 3 yıldır birlikte olduğum sevgilim var. Onunla cinselliği yaşadık ve şimdi çok pişmanım. Çünkü kanama olmadı. Sürekli tartışıyoruz, kıskançlık yapıyor ve beni çok üzüyor. Bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın esnek olduğu için kanamadı. Ama sen ruhunu fena halde kanatıyorsun. Bu kadar kıskanç bir erkekle hayat paylaşılmaz. Gecen, gündüzün zehir olur. Bence iyi düşün. İşin başındasın yeniden bir yol çiz kendine. Önünde çok uzun yılların var.

Sevgilim kaçtı

24 yaşındayım. Penisim büyük. Bu yüzden kız arkadaşım benden kaçtı. O günden beri de bana karşı çok soğuk davranıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sevmeye devam. Bırak kız kaçsın. Korkutup hayatını zehir etme. Üzerine düşüp vicdanını da köreltme. Onun da bir hayatı var. Sen seni kabul edebilecek biriyle ilişki kur.

GÜNÜN SÖZÜ

Mutluluk insanı akılla ruhun birleştiği yerde bekler. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder