Gündem Kışladan çıkış yok

Kışladan çıkış yok

Paylaş
Kışladan çıkış yok

Milli Savunma Bakanlığı, “Yakalama kararları tutuklamaya çevrilmedikçe Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) subayların terfisine engel yok” diye görüş bildirdi ve...

POSTA ÖZEL HABER

Haberin Devamı

RAPOR YAŞ’TA GÖRÜŞÜLECEK

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Başbakan Erdoğan ile 28 Temmuz’da yaptığı görüşmede ‘Balyoz’ soruşturması kapsamında haklarında yakalama emri çıkarılan 75 muvazzaf subayın Yüksek Askeri Şura’daki durumları ile ilgili rapor sundu.

Raporda yakalama kararının terfilere engel olmayacağı, ancak tutuklanan subayların bu haktan yararlanamayacağı belirtildi. Yarın başlayacak YAŞ öncesi bu rapor görüşülecek ve terfi dosyaları daha sonra ele alınacak.

TEBLİGATLAR ULAŞMAMIŞ

75 subayın ise yakalanıp tutuklanmamak için YAŞ bitene kadar kışlalarından ve garnizonlarından dışarı çıkmama kararı aldıkları öğrenildi.

Subaylara yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre; YAŞ bitene kadar hiçbir muvazzaf subay teslim de olmayacak. Ayrıca subayların adreslerine ve bağlı bulundukları illerin merkez komutanlıklarına da yakalama kararlarıyla ilgili tebligatların ulaşmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Cenk Ünal ERZEN