Gündem 'Kısmet'e veda

'Kısmet'e veda

Paylaş
'Kısmet'e veda

Dünyayı dolaşan ilk Türk denizcisi Sadun Boro, 46 yıllık teknesi 'Kısmet'i İstanbul Sütlüce'deki Rahmi Koç Müzesi'ne bağışladı

Eşi ve kedisi yanıdaydı

Haberin Devamı

Sadun Boro (82), 1964’te İstanbul Salacak’ta yaptırıp denize indirdiği 10.30 metre boyunda, 3.20 metre eninde, tek kamaralı ve çift direkli ‘Kısmet’ adlı teknesiyle 1965’te dünya turuna çıkmıştı.

‘Dünyayı dolaşan ilk Türk denizcisi’ olan Sadun Boro’ya 3 yıl süren yolculuğunda Alman eşi Oda ve kedisi ‘Miço’ eşlik etmişti. Sadun Boro, dünya seyahati anılarını ve denizcilere rehber olacak deneyimlerini ‘Pupa Yelken’, ‘Bir Hayalin Peşinde’ ve ‘Vira Demir’ adlı kitaplarında anlatmıştı. Sadun Boro, ‘Kısmet’i İstanbul Sütlüce’deki Rahmi Koç Müzesi’ne bağışladı.

‘278 bin kilometre katettik’

Sadun Boro, 6 ay önce Bodrum İçmeler Yat Lift Tersanesi’nde karaya çektiği ‘Kısmet’le dün vedalaşırken duygulu anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Sadun Boro, “Kısmet’te eşim Oda ve ‘Miço’yla denizde 278 bin kilometre katettik. 46 yıldır kaplumbağa benzeri yaşadığım ‘Kısmet’ten ayrılmak çok zor. Dünyanın en uzak köşelerinde fırtınalara, kasırgalara karşı koyduğumuz, en güzel koyları gezdiğimiz ‘Kısmet’ bundan böyle müzede geleceğin denizcilerine rehber olacak” dedi.

Yaşar ANTER/DHA