Yaşam Kitabını bastırmak için mendil satıyor

Kitabını bastırmak için mendil satıyor

Paylaş
Kitabını bastırmak için mendil satıyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde lise mezunu Metehan Erkul (29) şiir kitabını bastırabilmek için kağıt mendil satarak, para kazanmaya çalışıyor

Şiirle ilgilenmesine karşı çıkan anne babasının yanından 6 yıl önce ayrılan Metehan Erkul, Fethiye’nin Tuzla Mahallesi’ndeki kiralık evde yalnız yaşıyor. 2006 yılında geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle kaslarında güçsüzlük oluşan Erkul, oturma ve kalkmada zorluk çekiyor. Başka bir iş yapamadığı için sokaklarda ve kordon boyunda tanesi 1 liradan kağıt mendil satan Erkul, ev kirasını ödemekte annesinden destek alırken, diğer ihtiyaçlarını ise kağıt mendillerden elde ettiği gelirle karşılamaya çalışıyor.

Haberin Devamı

ŞİİR ALBÜMÜ DE VAR

Erkul’un, 500’e yakın şiiri bulunuyor. 3 yıl önce ilk şiir kitabı ’Duygu Seli’ni bastıran Erkul’un 5 şiirden oluşan ’Sevgi Dolu Kalbim’ adlı bir şiir albümü de var. Kağıt mendil satmadığı zamanları şiir yazarak geçiren Erkul, ’Yokluğuna Adanmış Aşk’ adlı kitabını bastırmak için mendil satmayı sürdürüyor. Para biriktirdikçe parti halinde kitaplarını bastıran Erkul, bu kitapları da satış için kitapçılara bırakıyor.

Yazdığı şiirlerde yaşadığı aşkları ve acıları anlattığını belirten Metehan Erkul, şiire yıllarını verdiğini söyledi. Yaşadığı acıların kendini şiir yazmaya ittiğini aktaran Erkul, "500 şiirim var. Şiir kitaplarım ve albümlerim var. Kitap baskı paralarını çıkartmak için kağıt mendil satıyorum. Kartpostal, çorap sattığım zamanlar da oluyor. Kitabımı bastırmak için paraya ihtiyacım var. Ancak mendil satarak nereye kadar gider bilmiyorum" dedi.

Haberin Devamı

DHA