Cumartesi Postası “Kitabını yaz paranı kazan”

“Kitabını yaz paranı kazan”

Paylaş
“Kitabını yaz paranı kazan”

Yayınlanmasını istediğiniz bir romanınız, şiir kitabınız, öyküleriniz ya da denemeleriniz varsa, eskiden olduğu gibi kapı kapı yayınevi dolaşmanıza gerek yok

HAZIRLAYAN: SAYIM ÇINAR

Haberin Devamı

Türkiye’yi ‘Destekli Kişisel Yayıncılık’la tanıştıran Cinius Yayınları yeni yazarları bekliyor. Yayınevinin sloganı basit: Eserine güvenen gelsin.

Diyelim ki; elinizde mükemmel bir öykü var, kitap yayınlamak istiyorsunuz... Bunun için size bir yayınevi lazım. İnternette basit bir arama yapıyorsunuz... ‘Kitabınızı yayınlayalım’ diyen bir sürü site bulursunuz, bu kesin. Ama bu insanlar nereden çıktılar, bu işi biliyorlar mı, nereden öğrenmişler, editörleri kim, dağıtım ağları nasıl?.. Bunu söyleyen yok. Bilmeniz gereken ilk önemli nokta şu: İnternette karşınıza çıkacak adreslerin çoğunun geçmişi yayıncılık değil. Dolayısıyla isteseler, sözünü verseler bile kaliteli hizmet sunamıyorlar. Peki ne olacak? Vaatlere kanacak, kitap yayınlama hayalinize veda edecek, paranızla rezil olacaksınız. Ama elinizde de satacağından emin olduğunuz bir eser var... Eeee, ne yapmak gerek? İşte İstanbul’un ünlü semti Cağaloğlu’ndaki Cinius Yayınları bu noktada devreye giriyor.

Haberin Devamı

Cinius, yeni yazarların kitaplarını yayınlayan bir yer. Ama Cinius’un özelliği ‘Kişisel Destekli Yayıncılık’ anlayışını Türkiye’ye getirmiş olması. Bu sistemin özelliği şu: Yazar ve yayınevi güç birleştiriyor. Yazar, kitabın maliyetine ortak oluyor. Yayınevi ise deneyimli editörler ve tasarımcılarla kitabı profesyonel bir ürün haline getirip pazarlıyor.

Ayrıca, yazar, tüm yayınlanma sürecine ortak oluyor. Kitabın satışından elde edilen tüm kâr da yazara kalıyor. Kitabın maliyetinden söz etmişken; kaliteli bir eseri hayata geçirmenin belli bir rakam alacağını baştan kabul etmekte yarar var.

Online takip

Bitmedi! Yazar, kitabının satışını günü gününe online olarak takip edebiliyor. Kitap kaç adet satmış, hangi yayınevinde bulunuyor, ne kadarı iade geliyor, hepsi öğreniliyor. Bunun için (www.ciniusyayinlari.com) web sitesine girmeleri yeterli oluyor.

Yayınevinin iki kurucusu; Zeynep Gülbay ve Diren Yardımlı “4 yıldan az sürede 500 adedin üzerinde kitap yayınladık. Bunların bazısı ödül bile aldı” diyorlar. Ve devam ediyorlar; “Bizde üç avantaj var. Bir; yazar, kitabın haklarını yayınevine devretme derdinden kurtuluyor. İki; eser sahibi, yazının düzeltilmesinden kapak tasarımına kadar her aşamada söz sahibi olabiliyor. Üç; yazar, kitabın kazancını yayıneviyle paylaşmak zorunda kalmıyor ve eserin iyi satması durumunda klasik bir yayınevine göre çok daha fazla gelir elde edebiliyor.”

Haberin Devamı

(05.03.2011 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)