Dünya Kıyamete '5' var

Kıyamete '5' var

Paylaş
Kıyamete '5' var

Sembolik olarak kıyametin yaklaşıp uzaklaştığını gösteren saat bu kez ileri alınacak

Bilim adamları Kıyamet Günü Saati’nin yelkovanını bugün TSİ 17:00’de hareket ettirecekler.

Chicago Üniversitesi’nde Bulletin of the Atomic Scientists (BAS) dergisinin yöneticileri tarafından 1947’de yaratılan sembolik saatte “gece yarısı” insanlığın sonunu temsil ediyor.

Haberin Devamı

En son 2007 yılında, dünya genelinde nükleer silahlanmanın önüne geçilememesi ve küresel ısınma tehdidin artması sonucu iki dakika ileri alınan saat şu an gece yarısına beş kalayı (23:55) gösteriyor.

Toplamda 18 kez yeniden ayarlanan saat, 1947’de yaratıldığında gece yarısına yedi kalayı gösteriyordu. “Kıyamet”e en çok 1953’te ABD ve Sovyetler Birliği arasındaki Soğuk Savaş kızıştığında iki dakikayla yaklaşılmıştı.

ABD ve Rusya’nın 1991'de Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması’nı (START 1) imzalamasından sonra bilim adamları saati 17 dakika geri almış, böylece Dünya “kıyamet”ten en uzak zaman dilimine girmişti.

Saatin ayarlanmasından sorumlu heyette, ünlü fizikçi Stephen Hawking ve 18 Nobel ödüllü bilim adamı da bulunuyor.

Haberin Devamı

Saatte değişikliğe yol açan faktörler arasında nükleer silahların azaltılmasına yönelik uluslararası müzakereler, nükleer silahlanmadaki artış, nükleer terörizm tehditleri ve iklim değişikliği bulunduğu belirtildi.

(hurriyet.com.tr)