Ferhan Kaya Poroy Kız çocuk için
HABERİ PAYLAŞ

Kız çocuk için

Hiç unutmadığım ve unutmayacağım, hatta çocuklarıma anlattığım, akıllarından çıkmaması için ara ara anlatmaya devam edeceğim bir anımı paylaşmak istiyorum sizinle... Yıllar önce, 10 yıllık bir aradan sonra eski iş yerime geri döndüğümde yaşandı bu olay. İşteki ilk günlerimdi... Yıllar önce çalıştığımız çaycı beni gördü, çok sevindi. “Nasılsın, neler yapıyorsun?” dedi hemen. “İyiyim, çalışıyorum” dedim. “Hayır öyle değil, çoluk çocuk yok mu?” sorusuna “İki çocuğum var, işe devam!” diye yanıt verdim. “Aaaa, ne güzel! Çocuklar kız mı erkek mi?” diye sordu.

Haberin Devamı

Ben gayet normal bir cevapla “İki kızım var!” dedim. Cevabı aynen şöyle oldu; “Olsun, Allah uzun ömürler versin!” Anlatabiliyor muyum? “Olsun” yani! Kız ama olsun! Önce şaşırdım, hatta donup kaldım. Sonra hiç bozmadım, “Olsun, ben mutluyum, sen dert etme!” dedim. Evet, gerçekten de kız çocuk çok istemiştim! Öyle çocuk meraklısı, agucuk gugucuk bebek seven bir kadın değildim ama “Çocuğum olursa bir gün, kız olsun” diye dilemiştim Allah’tan! Verdi de... Hem de iki tane! Daha ne isterim ki!

Ben istemişim bir göz, Allah vermiş iki göz... Benimle arkadaş olacaklar, alışverişe çıkacaklar, dedikodu yapacaklar, sevgililerini anlatacaklar, kıyafetlerime ortak olacaklar ve daha bir dolu şey var paylaşacağımız... Geçenlerde Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken bu diyalog geldi aklıma. Ülkemizde ‘oğul yerine kız doğdu’ diye mutlu olmayan erkekler var ve ne yazık ki sayıları da çok fazla.

Bunun için bir şeyler yapmak lazım. Onların kafa yapılarını ve değerlerini değiştirmek için çalışmak, çabalamak lazım. Her şeyden önemlisi, öyle kız çocukları yetiştirmek lazım ki onları beğenmeyen erkekler utansın. Bu arada oğlu olan annelere de büyük görev düşüyor. Onlar da öyle çocuklar yetiştirmeli ki ilerde kızları olduğu için üzülmesinler, tam tersine zil takıp oynasınlar. Herkese iyi haftalar diliyorum.

(12.03.2011 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder