Hakan Çelik Kız çocukları yalnız değilsiniz!
HABERİ PAYLAŞ

Kız çocukları yalnız değilsiniz!

Haberin Devamı

Kadınların ve kız çocuklarının gelişimini hedefleyen projelere desteği çok önemsiyorum. Dünya Kız Çocukları Günü vesilesiyle Birleşmiş Milletler ve Aydın Doğan Vakfı tarafından gerçekleştirilen etkinliklere katıldım.

İstanbul’da BM kuruluşları olan UNICEF, UNFPA ve UN Women’ın katkısıyla düzenlenen faaliyetler yoğun ilgi gördü. Çalışmaları anlatmak üzere www.dunyakizcocuklari.org adında web sayfası açıldı.

Bu gayretlerin üç ana hedefi var: Şiddeti durdurmak, kız çocuklarının eğitim imkânını geliştirmek ve çok küçük yaşta evliliklerin önünü kesmek. Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner’in emeği çok büyük. 1990’lı yılların ortalarından bu yana kız çocuklarıyla ilgili ayrımcılığa karşı mücadele veriyor.

Hanzade Doğan’ın ortaya koyduğu motto; “Okuyan kızlar, aydınlık yarınlar”. Bu ifadenin altına imzamı atıyorum. Kadınların beşte birinin okuma-yazma bilmediği bir ülkeyiz. Kadınların bilgisayarla teması da düşük seviyede. Peki, bu kadınlar gelecek kuşakları nasıl yetiştirecek? Özel sektörün saygın kuruluşları yıllardır bu konulara kafa yoruyor, proje üretiyor.

Yönettiğim oturumda Procter and Gamble Türkiye ve Kafkasya CEO’su Tankut Turnaoğlu, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, Sabancı Vakfı Başkanı Zerrin Koyunsağan, UNFPA’dan Alanna Armitage ve Boyner Holding Başkan Yardımcısı İdil Türkmenoğlu dikkat çeken konuşmalar yaptı.

İlk oturumda söz alan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in sunumundan çok etkilendim. Olağanüstü bir performansla mücadele veriyor. Bir yandan temsil ettiği şehrin yaşadığı ağır sorunlar, diğer taraftan hiç uzaklaşmadığı kadın ve aile meseleleri.

Gaziantep her türlü güçlüğe rağmen “marka şehir” kimliğini muhafaza ediyor. Microsoft Türkiye CEO’su Murat Kansu, KAGİDER ile birlikte gerçekleştirdikleri “Teknolojinin Kadın Liderleri” projesinden bahsederken aklıma Vodafone Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Timuray’ın performansı geldi.

Farklı bir alandan gelip telekomünikasyon sektörüne geçen ve kısa zamanda zirveye çıkan Timuray, bugün İngiltere kökenli şirketin dünyadaki en önemli yöneticileri arasında. Vodafone Türkiye’nin uzun süre önce başlattığı “Teknolojik dönüşüm” ve “Önce Kadın” programları cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmayı hedefliyor. Kadın, teknolojiye yakın olduğunda hem kendi güvenliği ve mutluluğunu sağlar hem de çevresi için faydalı olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder