Gündem Kız kardeşinin torununu kaçırdı

Kız kardeşinin torununu kaçırdı

Paylaş
Kız kardeşinin torununu kaçırdı

Zonguldak'ta oturan lise öğrencisi 15 yaşındaki B.A.'nın, babaannesinin kardeşi, evli 3 çocuk 6 torun sahibi 72 yaşındaki M.E. tarafından kaçırıldığı iddia edildi

Özel bir ocakta maden işçisi olarak çalışan 43 yaşındaki Sadık A. ile ev kadını 41 yaşındaki Aygül A.’nın 3 çocuğundan en büyüğü olan B.A., geçen cuma sabahı okula gitmek üzere evden çıktı.

Kızlarının akşam eve dönmemesi üzerine A. çifti polise başvurdu. B.A., önceki gece halası Halime A.’nın cep telefonuna, babasının İstanbul’da yaşayan dayısı M.E.’in cep telefonundan, ‘Annem beni dövüyor. Annem orada olduğu sürece ben o eve gelmem’ diye mesaj attı.

Kızlarının, Almanya’dan emekli olduktan sonra İstanbul’da yaşamaya başlayan ve 2 kez hacca, 2 kez de umreye giden dayıları M.E. tarafından kaçırıldığını öne süren A. çifti, durumu polise bildirdi.

‘DAHA ÖNCE DE KAÇIRMAYA KALKIŞTI’

Bu sabah eşi ile birlikte programa konuk olan Aygül A., M.E.'nin geçen 20 Kasım gecesi de kızını kaçırmaya kalkıştığını öne sürerek, şunları söyledi: “Gece 01.00 sıralarında kızım camdan valizini yere atmış. Ben bunu fark ettim. Kızımı durdurdum. Gecenin karanlığında evin yakınında arabasıyla bekleyen M.E.’nin yanına doğru gittim.

Karanlıkta beni kızım sandı. Yanına gidince odunla 3- 4 defa vurdum. Yere düştü. ‘Bu olayı kimse duymasın’ diyerek bana para teklifinde bulundu. Ben bağırıp çağırırken bir anda arabaya binerek kaçtı. Polise başvurduk. O gece karakolda kaldık. Ama M.E. bulunamadı.”

BABAANNE KARDEŞİNİ SUÇLADI

Suçlanan M.E.'nin kızkardeşi, kızın da babaannesi olan 76 yaşındaki Rabia A. da kardeşini suçlayarak şunları söyledi: “Kardeşim M., geçen yaz bizi ziyarete geldi. Bir süre oğlum Sadık A.’nın evinde kaldı.

Dönüşte de torunum B.’yi, “İstanbul’u, camileri gezdireceğim’ diyerek götürdü. Torunum 21 gün orada kaldı. Sonra torunumu geri getirdi. Kardeşimin, torunuma karşı başka duygular hissettiğini anlayınca ilişkimizi kopardık.

Daha önce de sürekli ‘B.’yi okutacağım, İstanbul’a götüreceğim’ diyordu. Biz izin vermiyorduk. Torunum o adamın yanında. Ben torunumu istiyorum.”

Durmuş SEVİNDİK-Seçkin KIRARSLAN/ZONGULDAK (DHA)

2