Gündem Kız öğrenci, öğretmenini dövdü

Kız öğrenci, öğretmenini dövdü

Paylaş
Kız öğrenci, öğretmenini dövdü

Adana'da 15 yaşındaki İ.A. derste kendisini uyaran İngilizce öğretmeni 44 yaşındaki F.Y.'yi arkadaşlarının gözü önünde döverek hastanelik etti

Geçen hafta yaşanan olayda, iddiaya göre, F.Y., dönem başında dağıttığı İngilizce okuma kitaplarını isteyip, not vereceğini söyledi.

Derste İ.A.’yı sözlüye kaldıran F.Y., öğrencisinden kitabı getirmediğini ve sözlüye kalkmayacağı cevabını aldı. Öğretmen not verirken, kız öğrenci, bir kitabı öğretmenin masasına koyup, “getirdim” dedi.

İ.A. gülerek yerine otururken, öğretmen ise, “Hayret ediyorum sana. Nasıl gülüyorsun böyle, arkadaşlarından utanmıyor musun?” dedi. Kız öğrenci, “Senden mi utanacağım?” diye karşılık verdi.

F.Y., arka sırada oturan İ.A.’nın yanına giderken öğrenci çığlık atmaya başladı. Sinirlenen öğretmen, genç kızı susturmak için saçını çekti. Bu sırada, öğretmen ile öğrenci arasında arbede çıktı, kız öğrenci, kadın öğretmeni dövdü.

Öğrenci çığlık atarak okuldan çıkarken, kanlar içinde kalan öğretmen, meslektaşlarının yardımıyla bir sağlık ocağına gitti. Tedavisi yapılan öğretmene 3 gün rapor verildi.

ÖĞRETMEN: SAÇINI ÇEKMEK İSTEDİM

Öğretmenini hastanelik eden İ.A., disiplin kuruluna sevk edilerek ilk önlem olarak 3 gün süreyle okuldan uzaklaştırıldı.

Başına ilk kez böyle bir olay geldiğini anlatan 22 yıllık öğretmen F.Y., öğrencinin çok saygısızca davrandığını belirterek, şöyle konuştu: “Onu uyarmak isterken çığlık attı. Ben de susması için saçını çekmek istedim, ama bu sırada bana saldırdı.

"TIRNAKLARI ÇAPA GİBİ"

Her yerimi çimdikleyerek, vurarak kanattı. Tırnakları çapa gibi olunca beni bu hale getirdi. Özür dilediler, ancak ben kabul etmedim. Adli takip başlatılmasını istemedim. Şu an okulun disiplin kurulunda görüşülüyor.

Onun başka bir okula gitmesini istiyorum. Okuldaki prosedürün sonuçlanmasını bekliyorum. 22 yıllık öğretmenlik hayatımda hiç karşılaşmadığım bir durum, ilk defa başıma geldi.”

Tahsin ÜLKER/ADANA (DHA)

2