Eğitim - Kariyer Kız öğrencilere yüzde 80 burs

Kız öğrencilere yüzde 80 burs

Paylaş
Kız öğrencilere yüzde 80 burs

istanbul kent Üniversitesi, her öğrencisine yüzde 50 burs veriyor. kendisini ilk 5 tercihinde yazan kız öğrencilere yüzde 30 indirim daha sağlıyor

Engelsiz Eğitim Vakfı tarafından kurulan ve kadın ile engellilere pozitif ayrımcılık yapan İstanbul Kent Üniversitesi, bu yıl öğrenci alacak. Her öğrencisine yüzde 50 burs verecek. Tercihlerinde ilk 5’e bu üniversiteyi yazan kızlara da ayrıca yüzde 30 daha indirim yapacak. Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz’ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu üniversitenin Mütevelli Heyet Üyesi ve Kurucu Rektörü, bilim alanında uluslararası ödüllere sahip Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak. Rektör Kavak, Taksim’deki eski Alman Hastanesi binasında eğitime başlayacak üniversiteyle ilgili şunları söylüyor: Üniversiteyi kurma fikri Berna Yılmaz’dan geldi. 3 yıl önce bu fikir doğdu. Berna Hanım’ın engellilerle ilgili çalışmaları uzun zamandır vardı. Kızlara da pozitif ayrımcılık yapan bir üniversite kurduk, bu yıl da kapılarını açıyor.

HER ÖĞRENCİYE YÜZDE 50 BURS


Her sınıfta ortalama 40 öğrenci olacak ve toplamda 19 bölüme 760 öğrenci alacağız. Her öğrenciye yüzde 50 burs verilecek. Ama ilk 5 tercihinde İstanbul Kent Üniversitesi’ni tercih eden kız öğrencilere ayrıca yüzde 30 daha burs vereceğiz. Yani kızlarımız üniversitemizde yüzde 80 burslu okuma şansına sahip.


STAJLAR ACADEMİC HOSPİTAL’DA


2 fakülte, bir sağlık meslek yüksekokulumuz var. Sağlık ağırlıklı bir üniversite olacak. Akademik kadro ve kampusumuzda iddialıyız. Kadromuz benim gibi Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi kökenli hocalardan oluşacak. Öğrenciler, stajlarını benim Yönetim Kurulu Başkanı olduğum Academic Hospital’da yapacak. Üniversitede görev alacakların çoğunluğu bu hastanemizde çalışıyor. 52 profesörümüz bulunuyor.

Haberin Devamı