Gündem Kızı Adnan Oktar'ın elinde olan anne: Kızımı kurtarması için Zekeriya Öz’e gittim ifademi bile almadı

Kızı Adnan Oktar'ın elinde olan anne: Kızımı kurtarması için Zekeriya Öz’e gittim ifademi bile almadı

Paylaş
Kızı Adnan Oktar'ın elinde olan anne: Kızımı kurtarması için Zekeriya Öz’e gittim ifademi bile almadı

Kızı Ebru 20 yıldır Adnan Oktar’ın elinde olan anne Türkan Akyüzalp konuştu. Oktar örgütünün eline düşen kızını kurtarmak isteyen ailelerin yolu FETÖ’den aranan savcılar Öz ve Fikret Seçen’le kesişmiş. İki isim ailelere sadece baklava ikram etmiş ve uğurlamış.

Sözcü Gazetesi'nden Aytunç Erkin haberine göre; Ebru Akyüzalp… 24 yaşında… Adnan Oktar örgütüne 1998 yılında katıldı. 20 senedir bu yapının içerisinde. Boğaziçi Üniversitesi İş İdaresi mezunu. İki yabancı dil biliyor. Geçen cuma sabahı İstanbul Emniyeti'nin yürüttüğü operasyonla gözaltına alınan isimlerden ve ifade veriyor. Anne Türkan Akyüzalp ise bugün 80 yaşında ve 98 yaşındaki eşi Necdet Bey'le 20 yıldır kızını bu örgütten koparmaya çalışıyor. Diğer anneler ve babalar gibi. Türkan Akyüzalp'i evinde ziyaret ettik ve zorlu hikayesini dinledik. İlk cümlesi, “Çocuklarımızın ruhunu çaldı, beyinlerini yıkadı. Cemiyet mikrobu o adam” dedi.

Haberin Devamı

PARK YERİ ARARKEN TANIŞMA

1998 yılında aile Ebru'ya bir araba alır. Genç kız Bebek yokuşunda arabayı park etmeye çalışır ama acemi olduğu için park yeri bulamaz. O sırada ‘tesadüf' Adnan Oktar'ın müritlerinden ve gizli kamerayla şantaj kuran grubun başındaki Serkan Ciminli oradan geçer. Sözü anne Türkan Akyüzalp'e bırakıyoruz: “Özel takipte miydi orasını bilmiyorum. Baktı kız güzel, araba güzel, ‘ben bunu tavlarım' dedi. Bugün öyle düşünüyorum. Çünkü onları tanıdım. Serkan kızıma ‘Siz Boğaziçi'nde okuyorsunuz. Ben de orayı bitirdim, doktora yapıyorum' demiş. Telefonlarını almışlar. Prof. Cevat Babuna'nın çocukları. Bunlardan iyi arkadaş mı bulacak. O zaman öyle düşünüyoruz.”

ÇAPRAZ ATEŞLE BAŞLADI

Bir kere görüşmenin ardından Akyüzalp Ailesi tatile çıkar. İsviçre, Fransa gezerler. Bu arada Serkan Ciminli Ebru'yu aramaya devam eder. Israrla konuşmak ister anne rahatsız olur bu telefonlardan ‘konuşma' der. Tatil dönüşü Serkan bir kez da genç kızı arar ve ‘kahve içelim' der. Akşam saat 21'dir. Anne anlatmaya devam ediyor: “Yasakçı bir aile değildik. İzin verdim. Ebru evden çıktı. Bizim köpek havlamaya başladı. Ben ne olduğunu anlamadan iki çocuk ‘Türkan teyze Ebru vuruldu' diye bağırdı. Meğer arabaya biner binmez çapraz ateşe tutmuşlar, Serkan orada hayatını kaybetti kızım da yaralandı.” Ebru Akyüzalp'in Adnan Oktar hikayesi işte bu saldırıdan sonra başlar.

Haberin Devamı

YALIDA DEVAM EDEN HİKAYE

Ebru'yu hastaneye götürürler. Hastanenin bir katı kapatılır. Genç kızlar ve erkekler Ebru'nun başındadır. Türkan Hanım o gün öğrenir Adnan Hoca olayını ve Serkan Ciminli'nin Oktar'la hareket ettiğini. Hastane çıkışında sonradan öğrendikleri bir ‘Baş imam' Ebru ve annesini ‘Eviniz korunaksız' diyerek kiralık bir yalıya götürür. Evde Kuran okuyan gençleri görür ve içi rahatlar. Türkan Akyüzalp'i dinleyelim: “3-4 gün ben evden ayrıldım. Ebru kaldı. O zaman Bahadır Güven, Ebru'nun aklını bir güzel yıkadı. O gün bugündür kızım orada kaldı.”

3-4 AYDA BİR EVİNE GİDER

1999'da dönemin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın talimatıyla Adnan Oktar ve ekibine operasyon yapılır. Gençler dağılır. Ebru iki kız arkadaşını eve getirir. İki buçuk sene onlara bakar. Sonra Ebru annesine ‘Babam artık odasından çıkmasın' cümlesini kurunca Türkan Hanım patlar ve yumruğunu masaya vurur, “Burada benim kurallarım geçer' der. Kızlar evden ayrılır, 3-4 gün sonra da Ebru gider. 3-4 ayda bir eve gelmeye başlar. O sırada devletin bazı görevlileri Türkan Akyüzalp'i ziyaret eder ancak bir gelişme yaşanmaz.

‘İKİ POLİS KORKUTMAK İÇİN GELDİ'

2007'de, Türkkan Akyüzalp ve diğer anneler avukatlarıyla bugün FETÖ'den aranan firari savcılar Zekeriya Öz ve Fikret Seçen'e giderler. Ünlü Beşiktaş'taki Özel Yetkili yere. Fikret Seçen, “Benim orda ne kızım ne çocuğum var ama acınızı anlıyorum' diye konuşur. Öz ve Seçen, baklava, şeker ikram ederler ailelere. “İfadenizi aldılar mı? Ya da suç duyurusu…” diye sorduğumda yanıt ilginç: “Hayır ifade bile almadılar. Sohbet ettik, baklava, şeker yedik bizi gönderdiler. Yardım etmediler. Şimdi başka bir şey daha var. Bir gün eşimle evde oturuyoruz. Kapı çaldı, iki sivil polis karşımda. Bana Adnan Oktar'ın şikayetçi olduğunu söylediler. Şaşkınım. Bizim kızımızı çalan adam bizden şikayetçi. İfademi almak istediler. Ben de ‘Evde bilgisayar var, çıkış alırsınız, imzalarım' dedim. Kabul etmediler. Gayrettepe'ye gittik. Ahlak polisiymiş bunlar. Avukatım da geldi. İki polis benim ifademi alırken birisi ‘Çantanızda ne kadar para var' diye sordu. Sinirlendim ve bağırdım ‘Paramdan size ne' dedim. O sırada başkomiser geldi ve ‘Hanımefendi telaşlanmayın. Ben gitmeyin dedim ama sizi almaya gittiler' dedi. Düşünün polisler amirlerini dinlemiyor. Beni korkutmak için geldikleri çok açık.”

‘OKTAR VE ÖRGÜTÜ HEP İFTİRA EDİYOR'

Adnan Oktar'a bağlı örgüt üyeleri ailelerle ilgili akıl almaz iftiralarını sürdürür. Şikayet üzerine şikayet. Türkan Hanım savcılığa ifade vermekten yorgun düşer. İfade verirler ve onlar bir kez daha Adnan Hoca'dan şikayetçi olur. Ancak mahkemelerden sonuç çıkmaz. Şimdi İstanbul Emniyeti'nin bu operasyonuyla umutlanırlar.

‘WHATSAPP KONUŞMALARINI BİLE EVDEKİ BİRİ YAPIYOR'

Ebru Akyüzalp, Adnan Oktar'ın ağına düşmeden önce neşeli ve hayat doluydu. Şu anda 44 yaşında… Annesiyle zaman zaman akıllı telefondaki WhatsApp uygulaması üzerinden görüşüyor. Anne Türkan görüşmeleri şöyle anlattı: “Ben kızımı eve çağırdıkça bana hakaret ediyor ve çok kızıyor. Ağıza alınmayacak cümleler kuruyor. Ama bunu ona başkasının yaptırdığını öğrendim. Örgütten kopan başka bir kız ‘Türkan Abla hakkını helal et. Ben senin hakkında daha önce aleyhte ifade vermiştim ama yalandı' dedi ve Ebru'nun WhatsApp mesajlarını yalıdaki bir erkeğin yazdığını söyledi. Yoksa benim kızım, güzel Ebru'm bunları bana yazmaz.” Ebru Akyüzalp'in iyi derecede İngilizce bildiği için Emniyet'te ifade veren Adnan Oktar'ın sözde Harun Yahya müstear ismiyle yazdığı ‘Yaratılışı, Darwinizm' kitapları için çeviri yaptığı da belirtildi.