Siyaset Kızıl komüniste kızıl örtüyle veda
Paylaş
Kızıl komüniste kızıl örtüyle veda

Türk komünizminin önde gelen isimlerinden, kapatılan Türkiye Birleşik Komünist Partisi'nin lideri Nihat Sargın, tabutu kızıl bir örtüye sarılarak ebediyete uğurlandı

Kapatılan Türkiye Birleşik Komünist Partisi’nin (TBKP) Genel Başkanı Nihat Sargın’ın cenazesi, İstanbul’da toprağa verildi. Beyin ve akciğerindeki rahatsızlık nedeniyle tedavi gördü İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde 2 gün önce vefat eden Sargın için Kadıköy Kızıltoprak Zühtüpaşa Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene DSP Genel Başkanı Masum Türker, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, BDP Milletvekilileri Ufuk Uras, Akın Birdal, Hasip Kaplan ile Sargın’ın yeğeni Tican Işlak, TBMM 13. Dönem Milletvekili Tarık Ziya Ekinci, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Gençay Gürsoy, Türkiye İşçi Partisi üyeleri ile bazı sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

‘Mücadelesi örnek alınmalı’

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Nihat Sargın’ın Türkiye’de özellikle fikir özgürlüğü konusunda öncülük, gerek kuramsal ve gerek eylem bağlamında da çok ciddi örneklere önderlik ettiğini belirterek, “Ölümü Türkiye için büyük bir kayıptır. Sanıyorum onun fikirlerinden yararlananların, özellikle Türkiye’de halkı için, demokratik yolla gerekli olanakların sağlanması konusunda verdiği mücadeleyi örnek alması gerekir” dedi.

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da Nihat Sargın’ın, insanlıkla sosyalizmi özdeşleştiren önemli isimlerden biri olduğunu söyledi. BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras da Nihat Sargın’ın hem yakın arkadaşı, hem de siyasi yol arkadaşı olduğunu ifade etti. Nihat Sargın’ın cenazesi, Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

AA