Gündem Kızılay deposunda büyük vurgun!

Kızılay deposunda büyük vurgun!

Paylaş
Kızılay deposunda büyük vurgun!

İzmit'te Uluslararası İnterteks Fuar Alanı arkasında bulunan Yerel Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi sorumluluğundaki depodan Kızılay'a ait yaklaşık 1 milyon lira değerindeki afet çadırları ile malzemeleri çaldıkları ve taşıdıkları ileri sürülen 8 kişi gözaltına alındı

Aralarında, Kızılay Şube Başkanı Muzaffer Şimanoğlu’nun eski şoförünün de bulunduğu şüphelilerin malzemeleri 300 bin liraya hurdacılara sattıkları ve bu paraları eğlence yerlerinde harcadıklarını itiraf ettikleri öne sürüldü.

İnterteks Uluslararası Fuar Alanı’nda bulunan Yerel Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi’ndeki çadır, battaniye ve yardım malzemeleri 7 Kasım Perşembe günü kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındı. Yapılan araştırmada hırsızlık olayının bir gecede değil, 3 aylık zaman dilimini kapsadığı ve çalınan tüm malzemelerin kamyonlarla başka bir depoya nakledildiği belirlendi.

Depoda güvenlik kameralarının bağlı bulunduğu bilgisayarın hard diskinin çalınması ve kapıda herhangi bir zorlama olmadan açıldığının belirlenmesiyle, hırsızlık olayında Kızılay’da çalışan birilerinin olduğu şüphesi çıktı. Çalışmalar sonucunda İzmit’in çeşitli adreslerine baskınlar düzenlendi. Aralarında daha önce Kızılay Kocaeli Şube Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu’nun şoförlüğünü yapan ve 1.5 yıldan bu yana kurumda çalışan 24 yaşındaki Yakup Ş., arkadaşları; 25 yaşındaki Emre G. ile Olcay Ç. ve 22 yaşındaki Mustafa D. gözaltına alındı.

Bu kişilerin yanlarında çaldıkları malzemeleri taşıttıkları Adem S. (23), Ali Ö. (25) Abdülkadir Y. (23) ve Erhan K. (18) de gözaltına alındı. Hırsızlık olayını organize eden Yakup Ş. ve arkadaşlarının Adem S., Ali Ö. Abdülkadir Y. ve Erhan K.’yiı kandırdıkları ve çaldıkları malzemeleri kamyonlara yüklemek için taşıttıkları da öne sürüldü. 3 aylık süreci kapsayan hırsızlık olayında yaklaşık 10 kamyon Kızılay çadırı ve malzemesinin çalındığı ve bu çalınan malzemelerin yaklaşık 1 milyon TL’yi değerinde olduğu ve şüphelilerin bumları İstanbul, Bursa ve Sakarya’da bulunan hurdacılara 300 bin Tl’ye sattıkları ve bu paraları gece kulüpleri ve eğlence yerlerinde yediklerini itiraf ettikleri belirtildi.

Kızılay Genel Merkezi’nin de bu konuyla ilgili olarak 15 kişilik bir heyet görevlendirdiği bu heyetinde çalınan malzemelerle ilgili rapor hazırladığı bildirildi. Hırsızlık şüphelileri alınan ifadeleri ardından Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi.

Ergün AYAZ- Orhan UZUN/İZMİT(Kocaeli), (DHA)