Gazanfer Gür Kızılay nerede!
HABERİ PAYLAŞ

Kızılay nerede!

Kurultay rüzgarını arkasına alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına bir anda Gazze ve Mavi Marmara duvarı çıkıverdi.

İsrail komandolarının baskını ve 9 kişinin ölümü, sadece Türkiye’nin değil dünyanın gündemini bile değiştirdi. Tüm dünya televizyonlarının ana haberlerinde İsrail baskını ve Türkiye’deki protestolar vardı.

PKK tarafından şehit edilen askerlerimizin cenazelerinde gördüğümüz Türk bayraklarının yerini Filistin bayraklarının ve tekbir seslerinin aldığı Mavi Marmara kurbanlarının cenazeleri Türkiye’yi hiç hak etmediği bir tanıtım sürecine soktu.

Haberin Devamı

Olaya sadece İsrail’den gelen turistlerin rezervasyon iptali olarak bakmamak gerekiyor.

Türkiye'nin önceliği Filistin'lilere destek vermek mi ekonomik krizle boğuşan ve turizm sektöründen ekmek yiyen milyonlarca vatandaşımızın çıkarlarını koruyacak politikalar mı üretmek ona karar vermemiz gerekiyor.

Bu görüntüler sonucu Avrupa’dan ve Amerika’dan iptaller gelirse şaşırmayalım.

Uluslararası sularda yapılan baskın ve katliamı hoş görmek hiç mümkün değil ama yüzlerce insanı göz göre göre Türk bayrağı bile taşımayan bir gemiyle korumasızca İsrail’in kucağına atmak da hiç akılcı değil.

***

Gazze’ye ve Filistinlilere yapılan yardımlar neden Kızılay üzerinden yapılmaz bir türlü anlayamıyoruz. Gazze’de yaşanan dramı, açlık ve işsizlikle boğuşan Filistinlileri desteklemek tüm insanlığın görevi.

Kızılay’ın görevleri arasında da dünyanın herhangi bir yerinde zor durumda olan insanlara yardım elini uzatmak var. Kızılay tüm Türkiye de Gazze’ye yardım toplansa ve uluslararası kurallar çerçevesinde bu yardımı Gazze’ye ulaştırsa buna karşı çıkacak kimse var mı! Ancak Gazze’nin komşusu Mısır bile Gazze sınırını kapalı tutarken, tüm Arap devletleri Filistinlilere sırtını dönerken, kimsenin kılının bile kıpırdamadığı bir ortamda İsrail kontrolünde olan Gazze’ye gemiyle çıkartma yapmak ve gideceği liman belli olmayan Mavi Marmara gemisine kalkış izini vermek kontrolden çıkmış İsrail’e koz vermekten başka bir şey değil.

Korkumuz Türkiye’nin haklı olduğu bir konuda masa başı oyunlar ve İsrail lobisinin baskısıyla haksız konuma düşmesi.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder