Siyaset Kızılcahamam kampına 'spor' arası
Paylaş
Kızılcahamam kampına 'spor' arası

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında bazı bakan ve milletvekilleri boş zamanlarını tenis ve futbol oynayarak değerlendirdi. Çekişmeli geçen müsabakalarda, renkli görüntüler yaşandı

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında bazı bakan ve milletvekilleri boş zamanlarını tenis ve futbol oynayarak değerlendirdi. Çekişmeli geçen müsabakalarda, renkli görüntüler yaşandı.

AK Parti Kızılcahamam 21. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın ilk gününde yoğun bir program geçiren bakan ve milletvekillerinden bazıları, akşam saatlerinde spor yaptı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in eşi İzzet Şahin, eski İstanbul milletvekili Mehmet Deniz Olgun ve Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, tenis maçı yaptı. Mehmet Şimşek ile Mehmet Deniz Olgun'un rakibi İzzet Şahin oldu.

Tenis maçını Mehmet Şimşek'in takımı kazandı. Maçın ardından konuşan Şimşek, normal oyunda 6-6 berabere kaldıklarını, ardından tie-break setinde 7-1'lik skorla maçı kazandıklarını söyledi.

Şimşek, 2 yıldır tenis sporuyla ilgilendiğini, rakiplerinin daha tecrübeli olduğunu ifade ederek, buna rağmen maçı kazandıklarına işaret etti.

Bir gazetecinin de geçen kamp döneminde eşi Esra Şimşek'in de tenis maçında bulunduğunu anımsatması üzerine, Bakan Şimşek, eşinin hamilelik durumundan dolayı maçta yer almadığını söyledi. Şimşek, doğumun ne zaman olacağının sorulması üzerine de "Şubat başı" dedi. Heyacan olup olmadığı yönündeki soruyu da yanıtlayan Şimşek, "Olmaz mı, tabii. İkiz olunca biraz erken riski her zaman için var. Ama şu ana kadar çok şükür her şey yolunda gidiyor" diye konuştu.

Kabine arkadaşlarından Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in tenise başlamasında etkili olduğunu kaydeden Şimşek, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da tenis oynadığını, kabinede tenis oynayanların sayısının giderek arttığını anlattı.

Fatma Şahin'in eşi İzzet Şahin de bir gazetecinin "geçen yıl eşiniz korta gelip size destek vermişti. Bu yıl kendisini göremedik" demesi üzerine, gülerek, "Yokluğunu hissettim" dedi.

Davutoğlu ve Şükür futbol maçı yaptı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Hakan Şükür'ün de aralarında bulunduğu bazı milletvekilleri ise futbol maçı yaptı.

Bakan Davutoğlu ve Hakan Şükür'ün takımı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun da yeraldığı takıma 12-6'lık bir skorla yenildi.

Çekişmeli geçen ve renkli görüntülerin yer aldığı maçta, AK Parti MKYK Üyesi Yasin Aktay ile İstanbul Milletvekili Osman Boyraz çarpıştı. Çarpışma sonucunda, Boyraz'ın bir süre burnunun kanadığı görüldü.

Bakan Davutoğlu'nun zaman zaman etkili olduğu maçta, Hakan Şükür'ün attığı bir golün asistliğini yaptı.

Maçın ikinci yarısının ortalarında sahadan ayrılan ve maçla ilgili gazetecilere değelendirmede bulunan Davutoğlu, senelerdir futbol oynamadığını, bu nedenle biraz idmansız sahaya çıktığını söyledi.

Hakan Şükür de Bakan Davutoğlu ile aynı takımda kısa ve uzun boylu iki forvet olarak iyi oynadıklarını belirterek, "Sayın bakanı ilk defa seyrediyorum. İyi bir transfer oldu" ifadesini kullandı.

Öte yandan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kampın gerçekleştirdildiği otelin yakınındaki bir restoranda, soba üzerinde pişirdiği kestaneleri vatandaşlara ikram etti.

2

Haberin Devamı