Gündem Kızılırmak'ta ölü balık paniği

Kızılırmak'ta ölü balık paniği

Paylaş
Kızılırmak'ta ölü balık paniği

Sivas'ta Kızılırmak'ın bazı bölümlerinde meydana gelen toplu balık ölümleri dikkat çekti

Kızılırmak'ta onbinlerce balığın öldüğü gözlenirken, Tarım İl Müdürlüğü araştırma başlattı.

Haberin Devamı

Sivas'tan doğan ve Karadaniz'e dökülen Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak'ın kent yakınındaki bazı bölümlerinde bu sabah görülen balık ölümleri paniğe neden oldu.

Kent girişinde çimento, atık su arıtma tesisi ve et balık kombinalarının du bulunduğu Çöken Köyü yakınlarında görülen balık ölümleri dikkat çekti. Balık ölümlerini fark eden bölgede yaşayan köylüler yetkililere haber verdi. Kızılırmak'ın içinde binlerce ölü balık bulunduğu görülürken, bir çoğunun da akıntı ile sürüklendiği gözlendi.

Bölgede yaşayan köylüler dün ırmakta her hangi bir anormallik olmadığını, ancak bu sabah ölü balıklar ile karşılaştıklarını belirterek, "Binlercesi akıntıya kapılıp gitti. Yakınlarda bulunan bir yerden suya atık madde bırakılmış olabilir. Bu düzeyde toplu ölüm bizi de şaşırttı." dedi. Olayın haber verilmesi üzrine Tarım İl Müdürlüğü ekipleri de çalışma başlattı.

Balık ölümlerinin görüldüğü bölgede, numuneler alınıp incelenerek, ölüm nedenlerinin belirleneceği öğrenildi. Tarım İl Müdürü Mehmet Beykaya konunun araştırıldığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Eraydın AYTEKİN-Halife YALÇINKAYA / SİVAS - DHA