Türkiye (Son Dakika) 'Kızımın resimlerini gördünüz mü?'

'Kızımın resimlerini gördünüz mü?'

Paylaş
'Kızımın resimlerini gördünüz mü?'

Konya'da tartıştığı kız arkadaşını bıçaklayarak öldüren sanığa, müebbet hapis cezası verildi. Kızını kaybeden anne mahkemede 'Hakim bey onun resimlerinizi gördünüz mü? Ne kadar güzeldi' dedi

Ahmet Dursun K. tarafından geçen yıl 17 Ekim’de bindikleri araçta bıçaklanan üniversite öğrencisi Ayşe Acar, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, yanlarında bulunan bir kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından saklandığı, babasının evinde yakalanan Ahmet Dursun K, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ahmet Dursun K. (24) ile öldürülen Ayşe Acar’ın (22) yakınları ve taraf avukatları katıldı.
Mahkeme heyeti karar vereceklerini belirterek, sanık avukatından savunma istedi.

Sanığın, cinayeti bir anlık öfkeyle işlediğini, öldürme kastının olmadığını savunan sanık avukatı, Ahmet Dursun K’nin olayın ardından intihar etmeyi düşündüğünü ifade ederek, verilecek cezada indirim yapılmasını istedi.

'O EVİMİN IŞIĞIYDI'

Öldürülen Ayşe Acar’ın annesi İlknur Acar ise "Kızım 22 yaşında tomurcuk bir güldü. Hayat doluydu hakim bey, onun resimlerini gördünüz mü? Ne kadar güzeldi. O evimin ışığıydı. Adaletinize güveniyorum" dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme Başkanı, bu sırada gözyaşlarına hakim olamayan ve konuşmakta güçlük çeken anne Acar’ı, "Sizi çok iyi anlıyorum. Lütfen sakin olun" diyerek sakinleştirdi. Baba Abdurrahman Acar da sanığın, boğazından ve kalbinin altından bıçakladığı kızını kasten öldürdüğünü söyledi.

Son sözü sorulan Ahmet Dursun K, "Ben hepsini ailem gibi görüyordum. Biz fiziken ve ruhen Ayşe ile evli gibiydik. Manevi anlamda beni kullandılar. Adaletinize sığınıyorum. Pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti Ahmet Dursun K’ye kasten adam öldürme suçundan müebbet, Acar’ın yanındaki arkadaşını yaraladığı için de 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti takdiri indirim hakkını kullanmadI.

AA