Gündem 'Kızın babasını dövün'

'Kızın babasını dövün'

Paylaş
'Kızın babasını dövün'

Tecavüzden yargılanan eski milli güreşçi, duruşma bitiminde olay çıkardı

Antalya'da, 2 Haziran 2008 tarihinde 23 yaşındaki G.C.'ye tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklu yargılanan eski milli güreşçi 24 yaşındaki Recep Çakır, bugünkü duruşmanın bitiminde salonundan çıkartılırken yakınlarına dönerek, genç kızın babası Arif C.'yi gösterip,“Dağıtın ağzını burnunu” diye bağırdı.

Haberin Devamı

Hindistan'da 2007 yılında yapılan Ordulararası Askeri Olimpiyatlar'da dünya üçüncüsü olan ve Kırkpınar'da başpehlivanlık için güreşen Recep Çakır'ın tecavüz suçlamasıyla yargılanmasına Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Memleketi Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nnde gördüğü G.C.'ye aşık olan Recep Çakır'ın üniversite mezunu genç kızı 2 Haziran 2008 günü annesi S.C.'nin yanında çarşıya çıktığı gün ormanlık alana kaçırdığı, ereksiyon olamayınca parmağı ile bekaretini bozduğu iddiasıyla, yeğeni Emin Toksöz, arkadaşı Mehmet Hanedan, Osman Şefik Delioğlu, Ercan Demir, Erhan Üstündağ ve Duraliler Köyü Muhtarı Atilla Zeybek de ona yardımcı oldukları iddisıyla yargılanıyor.

Bugünkü duruşmada savcı Cafer Tüfekçi verdiği mütalaada, tutuklu sanık Recep Çakır için ‘cebir, tehdit, hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘nitelikli cinsel saldırı’, ‘mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel saldırı’, ‘silahla kasten yaralama’, ‘silahla tehdit’, ‘ruhsatsız silah satın alma, taşıma ve bulundurma’ suçlarından 20 yıl 6 aydan 47 yıl 6 aya kadar hapsini istedi.

Haberin Devamı

Savcı Tüfekçi, tutuklu sanık Osman Şefik Delioğlu hakkında ise G.C.'nin ellerini tutarak tecavüze iştirak ettiği gerekçesiyle ‘cinsel amaçlı saldırıya iştirak’ suçlamasıyla 10 yıl 6 aydan 20 yıla kadar hapis cezası talep etti. Mütalaada tutuksuz yargılanan Ercan Demir, Ekmin Toksöz, Atilla Zeybek ve Mehmet Hanedan için ‘cebir, tehdit, hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamasından 6 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası isteyen Savcı Tüfekçi, olay günü yolda araçtan inen Erhan Üstündağ hakkında ise beraat talep etti.

Duruşma sanık avukatlarının sözlü ve yazılı savunma yapmak için süre istemeleri üzerine 20 Nisan tarihine ertelendi.

YAKINLARINA TALİMAT

Duruşma bitiminde jandarmaların arasında cezaevine götürülmek üzere yerinden kalkan Recep Çakır, yakınlarına ve duruşmayı izleyen güreşçi arkadaşlarına doğru sinirli bir şekilde dönerek, tecavüz mağduru genç kızın babası Arif G.'yi eliyle gösterip, “Yazıklar olsun, bu kadar adamsınız, bir şunun ağzını burnunu dağıtamadınız. Hala burada konuşuyor. Dağıtın ağzını burnunu” diye bağırdı.

Haberin Devamı

Jandarmalar tarafından güçlükle salondan çıkartılan güreşçi Recep Çakır, tekrar cezaevine götürülürken, tedirgin olan Arif C. ise yakınlarıyla birlikte hızla adliyeden uzaklaştı.

Teslime TOSUN/ANTALYA, (DHA)