Gündem Kızını balkondan atan baba serbest

Kızını balkondan atan baba serbest

Paylaş
Kızını balkondan atan baba serbest

Çorum'da kendisine geç yemek yapan 11 yaşındaki kızı Pınar D.'yi balkondan atan Hakan D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Çorum’un Meram Mahallesi’nde önceki gün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, alkollü olarak eve gelen 5 çocuk babası Hakan D., kızı Pınar D.’den kendisine yemek yapmasını istedi.

Bir süre sonra mutfağa giderek yemek yapmaya çalışan küçük kıza bağıran Hakan D., Pınar D.’yi kucağına aldığı gibi birinci katta bulunan dairenin 3 metre yükseklikteki balkonundan beton zemine attı.

ANNESİ KREDİ KARTI BORCUNDAN HAPİSTE

Başından yaralanan küçük kız hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, kendisini babasının balkondan attığını polise söyleyip yardım istedi. Eşinden boşanmış olan annesi Sibel Kaymaz’ın 12 bin TL kredi kartı borcu nedeniyle 1 aydır cezaevinde olduğunu söyleyen Pınar D. evde bulunan 4 yaşındaki Hakan D. ve 7 yaşındaki Aysel D. adlı kardeşlerinin de kurtarılmasını istedi.

Küçük kızın ifadeleri doğrultusunda harekete geçen polis, hiç bir şey olmamış gibi evde oturan baba Hakan D.’yi kısa sürede yakalayıp gözaltına aldı. 4.0 promil alkollü olan babanın ifadesini alamayan polis, Hakan D.’nin ayılmasını bekledi.

"BİLEREK ATMIŞ OLAMAM"

Öz kızını kasten öldürmeye teşebbüs etmek suçundan nöbetçi mahkemeye sevk edilen Hakan D. aşırı alkollü olduğu için hiçbir şeyi hatırlamadığını söyleyerek, "Bilerek kızımı balkondan atmış olamam. Böyle bir şey yaptığımı hatırlamıyorum" diye konuştu.

Daha sonra da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla balkondan atılan ve yüzünde elmacık kemiği kırılan Pınar D.’nin yapılan tedavisinin ardından bugün kardeşleri Aysel ve Hakan ile birlikte İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı yurda yerleştirildi.

14 yaşındaki Sevgi ve 15 yaşındaki Tarkan’ı ise anneannelerinin koruması altına verildi.

Yusuf ÇINAR/DHA