Gündem Kızını gömdü, eyleme döndü

Kızını gömdü, eyleme döndü

Paylaş
Kızını gömdü, eyleme döndü

Ankara'da TEKEL işçisi arkadaşlarıyla eylem yaparken kızının ölüm haberini alan Hüseyin Arslan, eyleme destek vermeyi sürdürüyor

Batman işçilerinin konakladığı TEKEL çadırında eyleme devam eden Aslan'a, diğer çadırlarda kalan eylemci arkadaşları da taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı dileklerini ilettiler.

Hüseyin Arslan, 2 çocuğununda talasami hastası olduğunu ve onların geleceğini düşünerek Ankara'ya eyleme geldikten 15 gün sonra kızının ağırlaştığı haberiyle Batman'a gittiğini söyledi.

Batman'da kızının ölüm haberiyle sarsılan ve toprağa verdikten kısa bir süre sonra tekrar Ankara'ya dönerek eylemci arkadaşlarına destek veren Arslan, şunları söyledi: "Rahmetli olan kızım gibi küçük oğlum Osman'da aynı hastalıkla mücadele ediyor.

Bir çocuğumu kurtaramadım ancak diğer çocuğumun geleceği için arkadaşlarımın yanına geri döndüm. İkinci çocuğumunda ölmesini istemiyorum. Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın bize sahip çıkmasını istiyorum. Bugün eylemimizin 46'ncı günü. Bir 46 gün daha burada geçirmeyelim istiyorum.

Ben buradayım ama beynim ailemin yanında. Ancak ölüme kadar burada olmaya söz verdik ve buradayız. Pazartesi günü Sayın Başbakanımızdan hayırlı bir haber çıkar diye bekliyoruz."

Ümit KOZAN/ANKARA (DHA)