Gündem Kızının cenazesini ülkesine götürebilmek için organlarını bağışladı

Kızının cenazesini ülkesine götürebilmek için organlarını bağışladı

Paylaş
Kızının cenazesini ülkesine götürebilmek için organlarını bağışladı

Kızının cenazesini ülkesine götürebilmek için organlarını bağışladı

Denizli'de, gazinocu sevgilisi tarafından başından tabancayla vurulan ve beyin ölümü gerçekleşen Azeri uyruklu Hayala Aliyeva'nın organları, maddi durumu kötü olan babası tarafından hastane masrafları ve cenazenin ülkesine götürülmesi karşılığında bağışlandı.

Haberin Devamı

Azeri 27 yaşındaki Hayala Aliyeva, geçen 15 Mayıs'ta, sevgilisi olan çalıştığı Bekilli İlçesi'ndeki Redstar Gazinosu'nun patronu 28 yaşındaki H.K. tarafından kıskançlık nedeniyle başından tabancayla yaralandı. Aliyeva, Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, gözaltına alınan H.K., tutuklandı.

Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alınan Aliyeva'nın geçen perşembe günü beyin ölümü gerçekleşti. Denizli Devlet Hastanesi yetkilileri, Aliyeva'nın Azerbaycan'ın Gence kentindeki yakınlarına uzun süren çabalar sonucunda ulaşarak durumu bildirdi. Acı haberi alan Aliyeva'nın inşaat işçisi olan babası 52 yaşındaki Novruz Verdiyev Denizli'ye gelerek, hastane yetkilileri ve savcıdan bilgi aldı. Maddi durumu iyi olmadığı öğrenilen Verdiyev, kızını organlarını hastane masraflarının karşılanması ve cenazenin Azerbaycan'a götürülmesi karşılığında bağışladı.

Haberin Devamı

Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Dr. Sami Cebelli, Aliyeva'nın kalbi ve iki böbreğinin alınması için İzmir Ege Üniversitesi Doku ve Organ Tranplantasyon Merkezi'ne bilgi verildiğini belirterek, “Ekibin gelmesinin ardından alınacak organlar, uygun hastalara nakledilecek” dedi.

İki gün süren otobüs yolculuğunun ardından Denizli'ye gelebildiğini belirten acılı baba Verdiyev, “Kızımın organlarıyla başka insanlar hayat bulsun istedim. Kızımın cenazesini memleketimize götürüp, toprağa vereceğim. Kızım en son 5 ay önce Azerbaycan'a gelmişti. O zaman görüşmüştük. Acım büyük” dedi.
Aliyeva'nın evli olduğu ve memleketinden kaçarak Türkiye geldiği öğrenildi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)