Spor Kızlardan oturma eylemi

Kızlardan oturma eylemi

Paylaş
Kızlardan oturma eylemi

Kızlardan oturma eylemi

Rize’de düzenlenen 2009-2010 eğitim-öğretim yılı ilköğretim okulları Yıldızlar Basketbol Kız-Erkek İl Birinciliği müsabakalarında, bir kız öğrenci takımı, okullarının erkek öğrenci takımının hakkının yendiği iddiasıyla sahada oturma eylemi yaptı.

Haberin Devamı

Rize Ardeşen Mesut Karaoğlu İlköğretim Okulu kız basketbol takımı, Pazar Ahmet Tahta Kılıç İlköğretim Okulu ile yapacağı yarı final maçı için 2 Mart Kapalı Spor Salonu’na geldi.

Burada maç için ısınma hareketlerini tamamlayan kız basketbol takımı, ardından karşılaşmanın başlaması için hakem tarafından sahaya davet edildi. Bunun üzerine takımdaki bütün öğrenciler, okulun basketbol erkek takımının hakkının yendiği iddiasıyla pota altına giderek oturma eylemi yaptı.

Eyleme, bir önceki maçta Merkez Atatürk İlköğretim Okulu erkek basketbol takımına haksız bir şekilde 64-63 yenildiklerini iddia eden Ardeşen Mesut Karaoğlu İlköğretim Okulu erkek basketbol takımı da alkış ve pankartlarla destek verdi.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın başlaması için oyuncularla konuşan maçın hakemi, sporcuların eylemlerine devam edeceklerini belirtmesi üzerine karşılaşmayı tatil etti. Bunun üzerine Pazar Ahmet Tahta Kılıç İlköğretim Okulu kız öğrencileri de pota altına giderek oturma eylemine bir dakika süreyle destek verdi.

Karşılaşmanın sonucu ile ilgili kararı Basketbol İl Temsilciliği verecek.

TARTIŞMALI MAÇ

Ardeşen Mesut Karaoğlu İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Emine Sütlüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, erkek basketbol takımlarının oynadığı karşılaşmada bitime 5 saniye kala sürenin hiç anlamadıkları bir gerekçeyle sekiz saniyeye çıkartıldığını öne sürdü.

Sürenin artırılmasının ardından 63-62 önde oldukları bir anda faulle karşılaşmayı 64-63 kaybettiklerini ifade eden Sütlüoğlu, "Sürenin neden uzatıldığını anlamadık. Rakibimiz ilk iki periyotta 40 faul gördü. Normalde 5 faul sonunda 8 sporcunun oyundan atılması, maçın bitmesi gerekirdi. Ancak ne olduğunu bizim de çocukların da anlamadığı bir maçı kaybettik" dedi.

Gelinen noktada Milli Eğitim Müdürlüğüne itirazda bulunduklarını kaydeden Sütlüoğlu, "Ancak bir sonuç çıkmadı. Çocuklarımız da bize önceden sonucu belli olan maçları oynamak istemediklerini iletti. Veliler, çocuklarının gelişmesi için spor yaptırdıklarını, ağlamaları için göndermediklerini söyledi. Biz de veliler adına bu işin yanlış yapıldığını göstermek için bu oturma eylemini yaptık" diye konuştu.

Haberin Devamı

Oturma eylemini yapan kız öğrenciler ise yaşanan haksızlıklar karşısında erkek öğrenci takımına destek verdiklerini söylediler.

AA