Gündem Kızlarını markette unuttular!

Kızlarını markette unuttular!

Paylaş
Kızlarını markette unuttular!

Akaryakıt istasyonundaki markette kızlarını unuttuklarını, yolda kendilerini durduran polisten öğrenen İranlı aile, geri dönüp çocuklarını teslim aldı.

Antalya’da geçirdikleri bir haftalık tatilin ardından İran’a dönmek isteyen 3 aile, 3 araçlık konvoyla Anamur’daki bir istasyondan akaryakıt aldı. Daha sonra Mersin’e doğru yollarına devam eden ailelerden birinin çocuğu olan 10 yaşındaki Kiana Kiani’nin markette unutulduğunu fark eden istasyon görevlileri, aileye ulaşmaya çalışsa da başarılı olamadı.

Haberin Devamı

Bunun üzerine istasyon yetkilileri, durumu polise bildirerek, ailenin bindiği araçların gittiği yönü ve eşkallerini verdiler. Polis ekipleri Mersin istikametinde görev alan tüm birimlere durumu bildirerek, aracın görüldüğü yerde durdurulmasını sağladı.

Bunun üzerine ilçeye 18 kilometre uzaklıkta bulunan Bozyazı ilçesinin girişinde durdurulan araçlardaki anne Melihe Mirfani Kiani ve baba Humen Kiani’ye kızlarının istasyonda unutulduğu anlatıldı.

Araçtaki bir kişinin Türkçe bilmesi sayesinde iletişim sıkıntısı çekmeyen aileler, Anamur’a geri dönüp kızlarını teslim aldı.

Anne Melihe Mirfani Kiani, kızlarının diğer araçlardan birinde olduğunu zannettiklerini belirterek, "Polis bizi durdurup haber verdi. Araçlarda olmadığını görünce çok şaşırdık ve korktuk. Ama istasyonda polislerle birlikte bizi beklediğini görünce sevindik. Türk polisine teşekkür ederiz" dedi.

Haberin Devamı

Küçük kız, aile fertleri ve polislerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra yolculuklarına devam etti.