Dünya Kızlık zarı ameliyatında patlama

Kızlık zarı ameliyatında patlama

Paylaş
Kızlık zarı ameliyatında patlama

İngiltere'de özellikle Müslüman kadınlar arasında, evlilik öncesi cinsel ilişki delilini yok etmeye yönelik ameliyatlarda büyük artış var

İngiltere’de evlilik öncesi seks delillerini ortadan kaldırmak amacıyla yapılan ‘kızlık zarı tamiri’ ameliyatında büyük artış olduğu belirtiliyor. Daha önce cinsel ilişkiye girdiğinin anlaşılmasından korkan Müslüman kadınların ameliyata yoğun ilgi gösterdiği ifade ediliyor.

İngiliz sağlık servisi NHS tarafından yapılan ve yaklaşık yarım saat süren ‘tartışmalı’ ameliyatın vergi mükelleflerine 4 bin sterline mal olduğu açıklandı

AMELİYAT MASRAFI CEPTEN

Her yıl binlerce kadının özel hastanelerde 4 bin sterlin karşılığında ‘kızlık zarı tamiri’ ameliyatı yaptırdığı tahmin ediliyor. Ayrıca, geçtiğimiz 5 yıl içerisinde 116 kızlık zarı tamiri masraflarının vergi mükelleflerine mal edildiği belirtiliyor,

Londra’nın ünlü ceddelerinde Harley Street’te bulunan özel klinikte görevli bir doktor, bir günde 3 kızlık zarı tamiri ameliyatı gerçekleştirdiğini anlattı.

SAHTE 'BEKÂRET SERTİFİKASI' BİLE VAR



Kızlık zarı tamiri ameliyatı yaptırmak isteyen bir çok kadının sahte isim ve adres verdiklerini dikkat çekilien haberde, bazı kadınların da ‘sahte bakirelik sertifikası’ satın aldıkları vurgulandı.

İngiliz sağlık kuruluşu NHS yetkilileri, kızlık zarı tamiri ameliyatında 2005 yılından bu yana yüzde 20 oranında arttış olduğunu ve 2009 yılında ise 30 ‘kızlık zarı tamiri’ ameliyatı gerçekleştirdiklerini açıkladı.

NHS yetkilileri, ameliyatın fiziksel ve psikolojik nedenlerden dolayı yapıldığını ve sadece yarım saat sürdüğünü kaydetti.

Alpaslan DÜVEN – LONDRA / (DHA)

2

Haberin Devamı