Dünya KKTC, Las Vegas olacak

KKTC, Las Vegas olacak

Paylaş
KKTC, Las Vegas olacak

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, KKTC'nin "Akdeniz'in Las Vegas'ı" olmayı planladığını ileri sürdü

Kuzey Kıbrıs Akdeniz’in Las Vegas’ı olmayı planlıyor" başlıklı haberde, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı olan bugün, KKTC’de Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun 150 milyon sterlinlik otel açacağı belirtildi.

JENNIFER LOPEZ KRİZİ

Girne’den gazetenin yazarı Damien McElroy’un kaleme aldığı haberde, Cratos Premium otelinin açılışına Amerikalı şarkıcı Jennifer Lopez’in katılmasının planlandığı, ancak Kıbrıslı Rumların e-postalar göndererek adanın kuzeyinde konser vermesinin BM ambargosunun ihlali anlamına geleceğini söylemelerinin ardından Lopez’in konserden vazgeçtiği anlatıldı.

KKTC’de lüks otellerin açılmasının "bağımsız bir gelecek konusundaki değişimin kanıtı" olduğu yorumunu yapan gazete, bu yatırımların Kuzeyi tecrit etmek isteyen Kıbrıslı Rumlara rahatsızlık verdiğini kaydetti.

Gazete, Eroğlu’nun Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile görüşmeleri sürdürdüğünü, ancak zamanın azaldığı konusunda uyardığını bildirdi.

Haberde, Eroğlu’nun gazeteye yaptığı açıklamaya da yer verildi ve "Kıbrıslı Rumlar paylaşmayı sevmiyor. Bu, son şans. Müzakereler yıllardır sürüyor ve doğal olarak bir sonuca ulaşılmalı" sözleri aktarıldı.

Haberde, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un müzakereler konusunda fırsatın kaçırılmaması ve müzakerelerin bu yıl sonuna kadar sonuçlanması gerektiği yönündeki uyarısı da anımsatıldı. Gazete, Hristofyas’ın da müzakerelerin devamı için Türkiye’den yardım istediğini yazdı.

Haberin Devamı