Ekonomi KKTC'de Atlasjet'e ihale şoku

KKTC'de Atlasjet'e ihale şoku

Paylaş
KKTC'de Atlasjet'e ihale şoku

KKTC'de Atlasjet'e ihale şoku

Kıbrıs Türk Hava Yolları’nda (KTHY) dün ihaleye sunulan Atlasjet'e ait teklif zarfının ihale kutusundan çıkmamasıyla ilgili soruşturma çerçevesinde polis, 5 KTHY çalışanını gözaltına aldı. Söz konusu 5 kişinin ifadelerinin tamamlanmasından sonra ya gözaltı sürelerinin uzatılması için mahkemeye çıkarılacakları ya da gün içinde serbest bırakılacağı belirtildi.

KTHY Yönetim Kurulu, KTHY ile ilgili ortaklık ihalesinde son kararı vermek üzere dün akşam saatlerinde Lefkoşa’daki genel merkez binasında toplanmış, Atlasjet’in noter huzurunda ihale kutusuna attığı teklif ihale kutusundan çıkmamıştı. Bu gelişmenin ardından KKTC Bakanlar Kurulu gelişmeleri değerlendirmek üzere olağanüstü toplanarak, KTYH Yönetim Kurulu’nun, KTHY’ye işletme ortaklığı için tek teklifi veren Atlasjet ile müzakerelere başlamasına karar almıştı.

KTHY ÇALIŞANLARI: ATLAS'A GEÇİT YOK

Bu arada Star Kıbrıs gazetesinin haberine göre de, KTHY çalışanları, KTHY Yönetim Kurulu’nun Atlasjet Havayolları’nın önceki gün sunduğu teklifi değerlendirmek için yapacağı toplantı öncesinde Lefkoşa’daki KTHY Merkez Binası’nda protesto eylemi yaptı.

KTHY’nin Atlasjet’e devredilmesini istemeyen KTHY çalışanları dün saat 15.00’te KTHY’nin Lefkoşa’daki merkez binası önünde oturarak, yönetim kurulu üyelerinin toplantıya gelmesini bekledi. Çalışanlar, “Birlik Mücadele Dayanışma”, “Atlas’a Geçit Yok”, “Ölmek Var, Dönmek Yok”, “Hükümet İstifa” şeklinde sloganlar attılar.

Öte yandan Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, Özgürlük ve Reform Partisi Genel Başkanı Turgay Avcı, Cumhuriyetçi Türk Partisi/Birleşik Güçler Lefkoşa Milletvekili Kadri Fellahoğlu ve İskele Bağımsız Milletvekili Ejder Aslanbaba, eylem yerine gelerek çalışanlara destek belirtti. Eylemde Hava-Sen Başkanı Buran Atakan ve Hava-Sen Yönetim Kurulu üyesi Levent Hafızoğlu da hazır bulundu.

AA / Star Kıbrıs gazetesi

Haberin Devamı