Dünya KKTC'de tansiyon yükseliyor

KKTC'de tansiyon yükseliyor

Paylaş
KKTC'de tansiyon yükseliyor

Başbakan Erdoğan'ın sert tepki gösterdiği “Toplumsal Varoluş” mitinglerinin 3'üncüsü dün KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da yapıldı

Kuzey Kıbrıs’ta Ankara’nın talebiyle açıklandığı iddia edilen kemer sıkma politikalarını protesto etmek için KKTC Sendikal Platformu tarafından başlatılan eylemlerin 3’üncüsü dün gerçekleşti.

28 Ocak’ta 25 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen eylemde Rum bayrakları ve Türkiye’yi protesto eden pankartlar açılması üzerine Başbakan Erdoğan büyük tepki göndermiş, hatta Türkiye’nin KKTC Büyükelçisi değişmişti.

Bu tepkilerin ardından ikinci eylem 2 Mart’ta daha sakin bir atmosferde gerçekleşmiş ve 10 bin kişi katılmıştı. Dün ise bu kez 2500 kişilik bir grup KKTC Cumhuriyet Meclisi ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde sloganlar atarak yürüdü.

"İŞGALCİ TC DEFOL"

Mitingde, bazı gruplar tarafından açılan “İşgalci TC Kıbrıs’tan defol” yazılı pankarta polis müdahale etti. Pankartı almak isteyen polise eylemciler tepki gösterdi. Polisi, eylemcilerin arasından, olaya müdahale eden diğer polisler kurtardı.

"POLİS DEVLETİ OLMAYACAĞIZ"

Şehitler Abidesi’nin bulunduğu Şehitler Meydanı’nda toplanan kalabalık, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Ankara elini yakamızdan çek”, “Polis devleti olmayacağız”, “Paketi getireni paket yaparız” gibi sloganlar attı. Meclis yanında, ekonomik uygulamayı temsilen paket, hükümeti temsilden de kukla maketi yakıldı.

SİYASİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Bazı gruplar, eyleme katılan, ana muhalefetteki Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve eski başbakan Ferdi Sabit Soyer ile Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı’ya sert tepki gösterdi.

Gruptakiler, CTP’li yetkililere ve TDP Genel Başkanı’na karşı, “işbirlikçiler dışarı”, “barra (defolun)” sloganları atarak tepki gösterdi. Bazı eylemciler ile CTP Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu arasında ise arbede yaşandı. Kalyoncu’yu göstericilerin elinden polis kurtardı.

YİNE O PANKART

Eylemin gerçekleştiği bölgede bulunan Afrika gazetesi merkezinde de Başbakan Erdoğan’ı kızdıran “Ha...tir” pankartı ile Rum bayraklarının asılı olması dikkat çekti.

MAKET YAKILDI

Bazı siyasi partilerin de destek verdiği eylem nedeniyle, Cumhuriyet Meclisi ile Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünden geçen yol iki taraflı trafiğe kapatıldı.

Şehitler Meydanı’nda toplanan kalabalık, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Ankara elini yakamızdan çek”, “Polis devleti olmayacağız”, “Paketi getireni paket yaparız” gibi sloganlar attı. Meclis yanında, ekonomik uygulamayı temsilen paket, hükümeti temsilden de kukla maketi yakıldı.

Haberin Devamı