Ekonomi Klavyeli kredi kartı

Klavyeli kredi kartı

Paylaş
Klavyeli kredi kartı

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde dolandırıcılığı önlemek amacıyla klavyeli ve ekranlı kredi kartı geliştirildi

Visa, CodeSure adını verdiği yeni bir kartla internet üzerinden yapılan dolandırıcılıkların önüne geçmeyi planlıyor. Kart normal kredi kartlarıyla aynı boyutta.

Ancak bu kartta bir ekran ve bir klavye var. Kartın özelliği ise yeni şifre üretebilmesi. Klavyeli kart özellikle internetten yapılan alışverişleri daha güvenli hale getirmek için geliştirildi.

Visa ayrıca bu kartın, kullanıcıların internet bankacılığı hesabına girmeleri için de kullanılabileceğini söylüyor. Böylece kart sahipleri internet sitesine her girişte aynı şifreyi kullanmayacaklar.

Kart aynı şekilde telefon bankacılığında da kullanılabilecek ve böylece her seferinde “Annenizin kızlık soyadının 3. ve 5. karakterleri nedir?” gibi sorulara maruz kalınmayacak.

KARTIN KULLANIMI

Haberin Devamı
  • İnternetten alışveriş yapmak isteyen kullanıcı kartın üzerindeki “Visa tarafından onaylı” (Verified by Visa) butonuna basıyor.
  • Kart sisteme ulaşmaya hazır olduğunda uyarı veriyor ve kullanıcı, klavyeyle ATM makinesinde kullanırken yazdığı şifreyi giriyor.
  • Kartın ekranında internetten alışverişte, sadece bir kere kullanılmak üzere, yeni bir şifre beliriyor.
  • Kart sahibi internetten alışverişinde kimsenin bilmediği ve ele geçirenin de herhangi bir işine yaramayacak olan bu şifreyi kullanarak güvenli bir şekilde alışveriş yapabiliyor.