Uğur Alkapar Klein içinde Klein
HABERİ PAYLAŞ

Klein içinde Klein

Haberin Devamı

Son dönemin en bomba kulübü, Harbiye'deki Klein gidişattan çok memnun. İşletmeci İsmail Alper Klein'ın üst katındaki Hero'yu Harbiye'nin elektriği iki kulübe birden yetmediği için kapatmıştı. Ama Klein sevenlere bir sürpriz yaparak burayı 250 kişilik küçük bir kulüp olarak açacak. Ama öyle herkes giremeyecek. Malum bugünlerde özel VIP kulüpler çok moda. Gece boyunca en çok eğlenenlerin ve muhtemelen ünlü isimlerin koluna ekipten biri gelip bileklik takacak. Böylece Klein kapandıktan sonra da açık kalacak küçük Klein'a geçebileceksiniz. Giremeyenler de hasedinden çatlayacak!

SEKSİ BARMENDEN SEKSİ BAR

Nişantaşı'ndaki, Nopa'nın ödüllü barmeni Kevin Patnode müthiş kokteylleri ile ünlü. Gece hayatının renkli isimlerinden olan Kevin çok yakında Tünel'deki House Cafe'nin alt katına kendi barını açıyor. Adı Külhanbeyi olacak bu barda Kevin kişiye özel kokteyller yapacak. Gizli saklı yerlerin pek popüler olduğu şu dönemde Külhanbeyi de aynı konseptte hizmet verecek. Zaten küçük olan yere ancak eş dost aracılığı ile girilecek. Artık böyle. Ne kadar ulaşılmazsanız, o kadar değerlisiniz.


HAFTANIN DEDİKODUSU

Bu hafta size belli çevrelerde çok iyi tanınan bir fotoğraf 'sanatçısı'ndan bahsedeceğim. Bu beyefendi edindiği ve fotoğraflarını çektiği ünlü dostları tarafından biraz şişiriliyor. Kadınlara karşı giriştiği taciz olaylarının haddi hesabı yok. Gözümün önünde bir basın danışmanını kulağından öpmeye kalkıp sonra da aynı kızcağıza "Sen bize neden erotik danslar yapmıyorsun" demişliği var. Ama duyduğum son olay ise en ciddisi. Adam daha önce çekim yaptığı, reşit bile olmayan 17 yaşındaki bir kızcağızı stüdyosuna çağırıyor. Sonra "Buranın ışığı daha iyi" deyip garaj kapısına benzer bir aralıktan arka tarafa geçiriyor. Ancak burada üzerine atlayıp kıza tecavüz etmeye kalkıyor. Kız "Bakireyim yapma!" deyince sadece tepesine çıkıp mastürbasyon yapmakla yetiniyor! Ağlayarak stüdyodan kaçan kız şu anda psikolojik tedavi görüyormuş.


NİŞANTAŞI'NDA NOPA

Son günlerde ortağı Tuna Aksu'nun Burcu Esmersoy ile yaşadığı ilişkiyle gündeme gelse de Nopa'yı ben çok sevmezdim. Yemeklerinin bir türlü o vaat ettiği 'fine dining' kalitesinde olmadığını düşünürdüm. Birkaç ay önce Nopa'nın şefi değişti. Mutfağın başına Tom's Kitchen'dan ayrılan Deniz Ahmet Köse geçti. Sonunda Deniz'in yemeklerini deneme şansı buldum. Ve o nedenle Nopa rakipsiz bir şekilde Top 10'un zirvesine yerleşti. Yeni menüden somonlu taco, lavanta karides, pancarlı risotto, ördekli Japon mantısı tattım. Finali de ev yapımı dondurmalarla yaptım. Nopa, İstanbul'un gastronomi haritasında çok önemli bir yere sahip oldu. Uluslararası alanda da adının geçmeye başlayacağından hiç şüphem yok.

GALATA'DA NOLA

Yaz sonunda Galata Kulesi'nin arkasında açılan Nola tam bir vaha. Galata'nın o sıkış tepişliği arasında birden önünüzde bir bahçe beliriyor. 1200 yıllık duvarların arkasındaki tarihi binanın restorasyonu 4 yıl sürmüş. İçerideki ambiyans modern bir dokunuşla geçmişi birleştirmiş. Üst kat ise sergilere ve konserlere ev sahipliği yapan Nolart bölümü. 4 ortaktan biri olan Hüseyin Dönmez menüye hem rakı içmek isteyecekler için meze-balık koyduklarını hem daha Avrupai yemekler seçtiklerini, hem de turistler için Türk lezzetlerini de unutmadıklarını söylüyor. Tattıklarım arasında levrek ceviche ve kendi yaptıkları turşuyu unutamıyorum. Diğer yemekler de gayet lezzetli ve uygun fiyatlı. Nola Galata'nın ve hatta Beyoğlu'nun bu kış cazibe merkezlerinden biri olacak.

İSTANBUL TOP 10
1. NOPA (NİŞANTAŞI) -
Deniz Şef el attı, yemekler sınıf atladı.
2. KLEIN (HARBİYE) 1
Şimdi de süper VIP kısmıyla merak ediliyor.
3. GALLIA (NİŞANTAŞI) 2
İyi yemek, güzel müzik ve eğlence.
4. THE GALLIARD (ETİLER) 4
Sadece akşamları değil gündüzleri de artık popüler.
5. BISTECCA (İSTİNYE) 3
Kendi bölgesinin aranılan beğenilen lokantası.
6. KOZMONOT (NİŞANTAŞI) 5
Gecelere akmadan bir tek alınacak yer.
7. AZTEK (ŞİŞLİ) 6
Sucuk yemeye mi göbek atmaya mı?
8. BABYLON (BOMONTİ) 7
Burası da olmasa bazı grupları nerede dinleriz?.
9. FRANKIE (NİŞANTAŞI) 9
Sadece beyefendiler ve hanımefendiler geliyor
10. SUPERFABRIC (HARBİYE) 8
Nesli tükenen iyi dans kulüplerinden.


BEYOĞLU TOP 10
1. NOLA (GALATA) 1
Beyoğlu'nda hala bir numara.
2. MİTTE (KARAKÖY) 2
Şimdi bir de şifreyle girilen kısmı çıktı!
3. OFF PERA (BEYOĞLU) 6
Yaşar Gaga'lı gecelerle kopuyor.
4. THE BARLEY (BEYOĞLU) 3
Eski Beyoğlu rock barlarının nostaljisinde.
5. FOSİL (KARAKÖY) 4
Artık eğlencede bir marka. Hep böyle gitsin.
6. COOP (BEYOĞLU) 7
Canlı müzik için alternatifsiz.
7. İZAKA (GÜMÜŞSUYU) 9
Beyoğlu'nun en kaliteli yerlerinden.
8. TEKTEKÇİ (BEYOĞLU) 5
Aman dikkat! Fazla karıştırmayın.
9. GOYA (KARAKÖY) 8
İyi yemek, iyi müzik. Müdavimleri var.
10. CANO (KARAKÖY) 10
Karaköy'deki en hareketli restoranlardan.


Sıradaki haber yükleniyor...
holder