Gündem Klima patladı, balkonda dehşet yaşandı

Klima patladı, balkonda dehşet yaşandı

Paylaş
Klima patladı, balkonda dehşet yaşandı

Balkondaki klima patlayınca apartmanı duman sardı. Bir çocuk balkondan balkona geçirilerek kurtarıldı

Malatya'da bir apartmanda çıkan yangında 7 kişi dumandan zehirlendi. İtfaiyenin kurtardığı 6 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Akpınar Mahallesi'nde bulunan Güneş Apartmanı'nda bir evin balkon kısmında bulunan klima patlayınca dumanlar bir anda tüm apartmanı sardı. Bir anda dumanların içinde kalan bina sakinleri panikle için balkonlara çıkıp kurtarılmayı bekledi. Bu sırada bir kız çocuğunun annesi tarafından yan balkondaki komşularına verilmesi yürekleri ağza getirdi.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri balkonlarda mahsur kalanları kurtarmak için hemen harekete geçti. Bir taraftan yangına müdahale edilirken bir taraftan da dumandan zehirlenen 2'si çocuk 6 kişi yangın merdiveni ile kurtarılarak indirildi. Aşağı indirilenler hemen 112 ambulansıyla hastanelere götürüldü. Yangın sırasında evde bulunan hasta ve yaşlı bir kadın itfaiye erleri tarafından sırtta taşınarak kurtarıldı. Dumandan zehirlenen kadın ambulansla hastaneye götürüldü. Malatya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 7 kişinin dumandan zehirlendikleri ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar’da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Acar, yangının balkonda bulunan klimanın patlamasıyla meydana geldiğini belirterek “Apartmandaki 2'si çocuk toplam 7 kişiyi merdivenle kurtardırdı” dedi. Polis ekipleri soruşturma başlattı.

Mikail PELİT/MALATYA, (DHA)