Ayşe Mine Yaman Klasik ve nostaljik detaylar
HABERİ PAYLAŞ

Klasik ve nostaljik detaylar

Klasik tasarımlar, geçmişten günümüze taşıdığımız eski zaman aynaları, her köşede beliren altın detaylar, elişi camlar, kristaller, duru ince porselenler yüreğinizin bir parçasını kaplayan nostaljik sıcak anılar. Yeni yılın ayak seslerinin duyulmaya başladığı şu sıralarda, evinizi bu duygularla süsleyin, kaçırdığınız geçmişi yeniden yakalayın.

Modern mobilya ve aksesuarlar son yıllarda her ne kadar en çok karşımıza çıkan tasarımlar olsa bile yine de varaklı aynalar, kıvrımlı formlar, kristal avizeler ve aksesuarlar gibi detayların bir araya geldiği klasik tasarım anlayışından vazgeçemiyoruz. Eğer evinizi bu anlayışla dekore etmek istiyorsanız, parlak, gözalıcı, lüks, asil gibi sıfatları üzerinde taşıyan tasarımlara yer açmanız gerekiyor. Bu tasarımlarda modern tarzdaki keskin hatlar yerini birbiriyle dans eden kıvrımlı formlara bırakırken tekstil ürünlerinde ipek kumaşlar, taftalar, kadifeler dikkat çekiyor. Özellikle kadife, ünlü modacıların 2010 koleksiyonunda başrolde. Bu trendin döşemelik, perdelik ve ev tekstillerindeki yansımaları hemen hemen tüm firmaların koleksiyonlarında yer alıyor.

Haberin Devamı

Klasik ve nostaljik detaylar

Klasik bir dekorasyon anlayışında varaklı aynalara da yer açmalısınız. Salon, yatak odası ve antrenin duvarlarında ayna kullanabilirsiniz. Mesela konsolun bulunduğu duvarın üzerine asacağınız özel işçilikli bir aynayla evinizin havası, birdenbire değişecektir. Duvara asılacak objeler, yaratacağı kalabalık nedeniyle mekanı olduğundan küçük gösterebilir. Oysa duvarda kullanılacak büyük bir ayna, mekanın derinliğini iki katına çıkarır. Duvar rengi koyu ise ayna daha da belirginleşir. Duvarlarınız ve çerçeveleriniz için fotoğraf seçerken de hep mutlu anların keyifli birlikteliklerin fotoğraflarını koyarsanız çerçevenizde pozitif bir enerji yaratmış olursunuz.

Yeni koleksiyonları ve çağdaş formları takip etmeyi seviyorsunuz. Ama eskinin romantik gücünden ve duygusal bağından da kopamıyorsunuz. Bunun için bir seçim yapmanıza gerek yok. Bugünün mekanlarında her türlü zıtlık tolere ediliyor.Klasik ve modern aynı alan içinde de zevkle buluşabilir. Düz hatlı bembeyaz bir kanepenin üzerine atılan antika kumaş kaplı yastıklar ya da modern döşenmiş bir salonda bulunan nostaljik bir koltuk gözünüzü yormadan geçmişi ve bugünü aynı kareye sokar. Teknolojinin ve hijyenin en üst düzeyde kullanıldığı bir banyoda ise, çanak lavabonuzun üzerine, sırları dökülmüş varaklı bir ayna asmak farklı bir etki sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Klasik ve nostaljik detaylar

Klasik tasarımların yanında daha nostalji yüklü bir atmosfer yaratmak istiyorsanız şunu unutmayın; ideal bir evin geçmişi vardır. Modern kent hayatının ritmi, çarpık bir ekonomik sistemle birleşince bir süre sonra insan bırakın baba/dede evinde yaşamayı, dede topraklarının neresi olduğunu dahi bilme ihtiyacı duymuyor. Unutmayın geçmişi simgeleyen objeler ve eşyalara sahip olup onlarla yaşamak, geçmişe saygının bir göstergesi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder