Ekonomi KOBİ'ler alacak riski için sigortaya koştu

KOBİ'ler alacak riski için sigortaya koştu

Paylaş
KOBİ'ler alacak riski için sigortaya koştu

Şirketlerin alacaklarını sigortalayan Coface, Türkiye'de 16 bin şirketin 4.7 milyar dolarlık riskini teminat altına aldı

DÜNYADA İLK ÜÇ ŞİRKET İÇİNDE

Haberin Devamı

Alacak yönetimi ve kredi sigortasında dünyada üç büyük oyuncudan biri olan Fransız Coface, krizin etkilerinin başladığı 2008 ve 2009’da Türkiye’de 41 milyon lira hasar ödemesi yaptı. Firmaların tüm alacaklarını sigortaladıklarını belirten Coface Türkiye Genel Müdürü Belkıs Alpergun, “Türkiye’de 16 bin şirketin 4.7 milyar dolarlık riskini teminat altına aldık. Buna karşılık bu yıl 12 milyon dolar prim topladık” dedi.

ALACAĞINI TAHSİL EDEN YAŞAR

“Şirketler, alacaklarını tahsil edebilirlerse ticaret hayatlarını sürdürebilirler” diyen Alpergun, ticari alacak sigortasının Avrupa’da milli gelir içindeki payının yüzde 14 olduğunu, Türkiye’de ise bu oranın on binde 2 seviyesinde bulunduğunu belirtti. Alpergun, “Türkiye’deki küçük ve orta boy işletmeler (KOBİ) kriz planlarını artık daha sistemli yapıyor. Krizde bize başvuran KOBİ sayısı yüzde 100 arttı” dedi.

Haberin Devamı

PRİM GELİRİ YÜZDE 50 ARTACAK

Coface’nin Türkiye’deki prim üretimini 2010’da yüzde 50 artışla 23 milyon liraya çıkarmayı hedeflediğini belirten Belkıs Alpergun, “Coface, dünyada geçen yıl 1.7 milyar euro gelir ve 93.6 milyon euro net kâr elde etmişti. TEB, HSBC ve Yapı Kredi ile Anadolu Sigorta, Eureko Sigorta ve Aksigorta ile çalışıyoruz. Bunun yanında direkt satış kanallarımız da bulunuyor” diye konuştu.