Ekonomi Koç Grubu'na büyük ödül

Koç Grubu'na büyük ödül

Paylaş
Koç Grubu'na büyük ödül

Koç Topluluğu'nun Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirdiği 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' projesi 28 ülkeden 2 bine yakın başvuru arasından sıyrılarak 'Kurumsal Sosyal Sorumluluk' kategorisinde Sabre Ödülü'nü aldı

28 ülkeden 2 bin başvuru

Haberin Devamı

Koç Topluluğu’nun 2006’da Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirdiği ‘Meslek Lisesi Memleket Meselesi’ projesi 28 ülkeden 2 bine yakın başvuru arasından ‘Kurumsal Sosyal Sorumluluk’ kategorisinde Sabre Ödülü’nü aldı.

Halkla ilişkiler faaliyetlerinde mükemmelliği ödüllendiren Avrupa Sabre Ödülleri, iletişim sektörünün saygın yayını ‘Holmes Report’un Amerikalı yayıncısı Holmes Group’ca veriliyor.

Kalifiye işgücüne katkı

Koç Holding, Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi ile kalifiye işgücü yetiştirilmesine katkıda bulunarak, gençlerin meslek liselerine yönelmesinin teşvik edilmesini hedefliyor.

Mesleki eğitim ve istihdam ilişkisinin ekonomiye katkısı konusunda yaptığı çalışmalarla Türkiye’de öncü olmayı amaçlayan Koç Grubu, iş dünyasıyla devlet kurumları arasında işbirliği sağlanması amacını taşıyor.

Haberin Devamı

Geçen hafta Paris’te verildi

Avrupa Sabre Ödülleri, geçen hafta Paris’te düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, ödülle ilgili olarak, “Türkiye için yeni bir sistemin kurulmasına öncülük edecek mesleki eğitim-sanayi işbirliği ile çalışma modeli geliştirmeye odaklandık. Bu çabamızın uluslararası alanda da ödüllerle tescil edilmesinden gurur duyuyoruz” diye konuştu.

300’ü aşkın gönüllü çalışıyor

Projenin hayata geçmesiyle birlikte meslek liselerine bakış açısının değişmeye başladığını ve talebin her geçen gün arttığını söyleyen Koç, “81 ilde, 264 okulda, 8000 meslek lisesi öğrencisine eğitim bursu veriyoruz, staj olanağı sağlayarak bilgi, beceri ve yetkinliklerini artırıyoruz. 20 Koç şirketinden, meslek lisesi mezunu 300’ü aşkın gönüllü çalışanımız öğrencilere önderlik yapıyor” dedi.