Ekonomi Koç Holding Yunanistan'ın en büyük araç kiralama şirketi Enterprise SA'yı satın aldı

Koç Holding Yunanistan'ın en büyük araç kiralama şirketi Enterprise SA'yı satın aldı

Paylaş
Koç Holding Yunanistan'ın en büyük araç kiralama şirketi Enterprise SA'yı satın aldı

Koç Holding'e ait Otokoç Otomotiv ve Avis Budget Group, Yunanistan'ın en büyük araç kiralama şirketlerinden biri olan Olympic Commercial and Tourism Enterprise SA’yı satın aldı. Yapılan satın almayla 32 bin araçlık parka sahip Yunan şirketin hisselerinin yüzde 80’i Otokoç, yüzde 20’si Avis Budget’in oldu

Otokoç ve Avis Budget Group'tan yapılan açıklamada, "Otokoç ve Avis Budget Group, uluslararası pazarlarda büyüme stratejisine uygun olarak yatırımlarını sürdürürken, Yunanistan'da Avis, Budget ve Payless lisansları ile kısa ve uzun dönem araç kiralama faaliyetinde bulunan Olympic, Otokoç ve Avis Budget Group ortak girişim ile satın alındı.


KOÇ HOLDİNG ENTERPRISE SA'YI SATIN ALDI


Ortak girişim şirketinin hisselerinin sahiplik payı yüzde 80 Otokoç, yüzde 20 ise Avis Budget Group´tan oluşuyor. Olympic 2017 yılsonu itibariyle 32 bin adetlik araç parkına sahip" denildi.


"80 BİN ADETLİK ARAÇ FİLOSUNA ULAŞTIK"


Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı ve Otokoç Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Çimen şöyle konuştu:

"Ülkemizin ve Koç Topluluğu´nun ilk otomotiv şirketi olan Otokoç, 90. yılında gerçekleştirdiği bu satın almayla, Türkiye ile birlikte dokuz ülkede 80 bin adetlik araç filosuna ulaştı. Koç Topluluğu olarak tüm işlerimizde hem ülkemizde, hem de yurt dışında büyümeyi hedefliyoruz. Avis Budget Group ile yaptığımız yatırım ortaklığı, uluslararası büyüme stratejimizi destekleyen adımlardan biri oldu. Aktif büyüklüğü 455 milyon euro olan bu operasyon ile Yunanistan'da çok önemli bir yatırım gerçekleştirdik"

DHA

Haberin Devamı