Ekonomi Koç Holding'e yeni CEO

Koç Holding'e yeni CEO

Paylaş
Koç Holding'e yeni CEO

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik AŞ Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Koç Holding Üst Yöneticiliğine (CEO) getirildi

Koç Holding’den yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 40 yıldır Ford Otosan’da ve Koç Holding’de üstlendiği görevler ile Koç Topluluğu’na katkı sağlayan Turgay Durak, 2010 yılından bu yana devam ettirdiği Koç Holding CEO’luğunu devretti.

Haberin Devamı

Bugün itibarıyla Koç Holding CEO Vekili olarak atanan Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik AŞ Genel Müdürü Çakıroğlu, 31 Mart’ta gerçekleşecek Genel Kurul sonrası CEO’luk görevine başlayacak.

Bu görev değişimi çerçevesinde Arçelik AŞ Finansman ve Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Fatih Kemal Ebiçlioğlu Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı görevini üstlenirken, Arçelik AŞ Satış (Avrupa, Amerika, Asya, Pasifik) Genel Müdür Yardımcısı Hakan Bulgurlu ise Arçelik AŞ Genel Müdürü olarak atandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Turgay Durak’a, Koç Topluluğu’na uzun yıllardır sağladığı katkılar ve liderliği için teşekkür etti. Mustafa Koç, Levent Çakıroğlu, Fatih Kemal Ebiçlioğlu ve Hakan Bulgurlu’ya da yeni görevlerinde başarılar diledi.

Haberin Devamı

Turgay Durak’ın 40 yıla yaklaşan görev süresi boyunca Koç Topluluğu’na özveri ve bağlılıkla hizmet ettiğini ifade eden Koç, şunları kaydetti:

"Topluluğumuz, Turgay Durak’ın liderliğinde çok önemli başarılara imza attı. Ford Otosan Genel Müdürlüğü döneminde şirketimizi toplam otomotiv pazarında liderliğe taşıyan Durak, ülkemiz otomotiv sanayisinin gelişimine de büyük katkı sağlamıştır. Turgay Durak, Koç Holding CEO’luğu boyunca da hem şirketlerimizin rekabetçiliği hem de ülkemizin geleceği adına Ar-Ge’ye, inovasyona büyük önem vermiş, globalleşme yolculuğumuzda önemli adımlar atmıştır.

Kendisinin CEO’luğu boyunca Topluluğumuz son 3 yılda yaklaşık 20 milyar liralık yatırım gerçekleştirmiş ve tarihinin en büyük yatırım dönemini Turgay Durak’ın liderliğinde sürdürmüştür. Kendisine teslim edilen bayrağı daha da yukarılara taşıyan Turgay Durak’a Topluluğumuza verdiği kıymetli hizmetlerden dolayı teşekkür ederken, bundan sonraki yaşamında başarı, sağlık ve mutluluklar diliyorum."

Koç, 16 yılı aşkın süredir Levent Çakıroğlu’nun Koç Topluluğu bünyesinde çok önemli görevler üstlendiğini belirterek, "Levent Çakıroğlu, Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanlığı ve Arçelik Genel Müdürlüğü süresince uluslararası rekabetçiliğimizi artıran çalışmalara imza atarken, Topluluğumuzun küresel vizyonuna güç kattı. Arçelik’in yurtiçindeki istikrarlı başarısına ilave olarak uluslararası markaları ile global yolculuğundaki atılımlarını, Güney Afrika’da Defy satın almasını, Uzakdoğu yatırımlarını başarıyla yürüttü. Levent Çakıroğlu döneminde Beko, Avrupa’da pazar payını en çok artıran beyaz eşya markası olmuş, dünyanın en büyük pazarlarında büyük başarı elde etmiştir. Kendisine CEO’luk görevinde başarılar diliyorum. Eminim ki, Arçelik AŞ’nin ve Topluluğumuzun dayanıklı tüketim sektöründeki başarı yolculuğu da Fatih Kemal Ebiçlioğlu ve Hakan Bulgurlu’nun üstlendiği görevler ile de artarak devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

LEVENT ÇAKIROĞLU KİMDİR?

Açıklamada verilen bilgilere göre, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nde lisans öğrenimini tamamlayan Levent Çakıroğlu, Illinois Üniversitesi’nden Yüksek Lisans derecesini aldı. İş yaşamına 1988 yılında Maliye Bakanlığı’nda Hesap Uzmanı Yardımcısı olarak başlayan Levent Çakıroğlu, 1991-1997 yılları arasında Hesap Uzmanı olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

1997-1998 yılları arasında Bilkent Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştıktan sonra 1997 yılında Maliye Bakanlığı’nda Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkan Yardımcılığı’na atandı. 1998 yılında Koç Holding’te Mali İşler Koordinatörü olarak iş yaşamına devam eden Levent Çakıroğlu, 2002-2007 yılları arasında Koçtaş Genel Müdürü olarak görev yaptı.

2007-2008 yılları arasında Migros Genel Müdürlüğü’nü üstlenen Levent Çakıroğlu, 2008 yılında Arçelik Genel Müdürü olarak atandı. Levent Çakıroğlu, 2010 yılından bu yana Arçelik Genel Müdürlüğü görevinin yanı sıra Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanlığı’nı yürütüyordu.

AA