Ekonomi Koç Holding'ten 1.4 milyar net kâr

Koç Holding'ten 1.4 milyar net kâr

Paylaş
Koç Holding'ten 1.4 milyar net kâr

Koç Holding'in, 2009 yıl sonu itibariyle net kârı 1.4 milyar liraya ulaştı

Koç Holding, 2009 yılında 44,8 milyar lira konsolide satış geliri ve 3,5 milyar lira faaliyet kârı elde etti.

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Bülent Bulgurlu, yazılı açıklamasında, 2009’un tüm dünya ekonomileri için zor bir yıl olduğunu, dünya ekonomisinin yaklaşık 60 yıl sonra ilk kez yüzde 1 oranında daralmasının öngörüldüğünü ve böyle zor bir senede odaklanma stratejisi ve aldıkları tedbirler sayesinde hedefleri gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Değişen küresel dinamiklere hızla uyum sağlayarak portföylerini yeniden yapılandırdıklarını dile getiren Bulgurlu, bu sayede, krize kuvvetli bir finansal yapı ve yüksek likidite ile girdiklerinin altını çizdi.

Bulgurlu, aldıkları tasarruf tedbirleri ve etkin işletme sermayesi yönetimleri sayesinde yüksek verimlilik oranları yakaladıklarını, odaklandıkları her sektörde hem kalite hem de kârlılıkta pek çok küresel rakiplerini geride bırakmayı başardıklarını kaydetti.

2010'DA 2.2 MİLYAR TL YATIRIM YAPILACAK

Bülent Bulgurlu, 2009 sonuçları ve 2010 beklentilerini değerlendirirken, kriz ortamında dahi Türkiye ekonomisine olan güvenlerinin ve desteklerinin sürdüğünü ve yatırımlarının devam ettiğini belirtti.

2009 yılında 1,7 milyar TL yatırım gerçekleştirdiklerini anlatan Bulgurlu, 2010 yılında da 2,2 milyar TL yatırım yapmayı planladıklarını bildirdi.

Haberin Devamı