Ekonomi Koç: Kritik süreç başlıyor

Koç: Kritik süreç başlıyor

Paylaş
Koç: Kritik süreç başlıyor

Mustafa Koç, Türkiye'nin krizden Amerika ve Avrupa'ya göre daha az etkilendiğini belirtti

KRİZİN ETKİLERİ AZALIYOR

Haberin Devamı

Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, “Krizin etkilerinin azalmaya başladığı bir döneme girmiş olsak da bundan sonraki sürecin en az son iki yıldır yaşadığımız süreç kadar kritik önem taşıdığı gerçeği ile karşı karşıyayız” dedi. İstanbul’da gerçekleştirilen Arçelik Yetkili Satıcılar Toplantısı’nda konuşan Mustafa Koç, Türkiye’nin Avrupa ve Amerika’ya göre krizden daha az etkilendiğini ifade etti.

DEĞİŞİM ANALİZ EDİLMELİ

Bu sıkıntılı sürecin tüm ekonomik aktörler için pek çok dersler barındırdığına değinen Mustafa Koç, şunları söyledi: “Bu süreç, dünyadaki ekonomik dengelerdeki değişimin Türkiye lehine iyi analiz edilmesi gerekliliğini ortaya koydu. Bu zorlu ortama rağmen, Koç Topluluğu olarak dünyadaki gelişmeleri iyi takip etmemizin, iş ortaklarımız, bayilerimiz ve çalışanlarımızla el ele vermenin faydasını gördük.”

Haberin Devamı

VERGİ İNDİRİMİ OLUMLU

Mustafa Koç, 2001 krizinden sonra iç sıkıntıları ihracat pazarıyla geçiştirme imkanı doğduğunu fakat bu krizde hem içeride hem de dışarıda sorunlar yaşandığı için ciddi önlemler aldıklarını hatırlattı. Mustafa Koç, “Kredilerimizi kıstık ve harcamalarımızı çok yakından takip ettik. Daha sonra nisan ayından 30 Ekim’e kadar olan vergi indirimi de satışların normale dönmesine yol açtı” diye konuştu.

CİRONUN YARISI İHRACAT

Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu ise dünya pazarlarındaki olumsuz gelişmelere karşın Arçelik’in 2009’da faaliyette bulunduğu pazarlarda payını artırdığını söyledi. Arçelik grubunun Batı Avrupa’da pazar payını en çok artıran şirket olduğunu vurgulayan Levent Çakıroğlu, 2009 yılını 6.6 milyar lira konsolide ciro ile tamamladıklarını, 2009’da cirolarının yüzde 52’sinin uluslararası satışlardan geldiğini bildirdi.