Ekonomi Koç 'Ülkem İçin' kan veriyor

Koç 'Ülkem İçin' kan veriyor

Paylaş
Koç 'Ülkem İçin' kan veriyor

Koç Holding, kuruluşunun 84'üncü yıldönümünde Türk Kızılayı'na kan bağışı kampanyası başlattı

75 BİN ÇALIŞAN KATILACAK

Haberin Devamı

Koç Holding’in 5 yıl önce başlattığı ‘Ülkem İçin’ adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, topluluğun bayi ve çalışanları Türk Kızılayı’na kan bağışı yapacak.

Türkiye’nin 81 ilinde faaliyet gösteren 75 bin çalışanın kan bağışında bulunacağı kampanyaya, holdingin 84’üncü kuruluş yıldönümü olan 31 Mayıs tarihinde başlandı. Kan verme projesi, Koç Holding Başkanı Mustafa Koç’un önderliğinde gerçekleştirildi.

81 İLDE GERÇEKLEŞECEK

Holdingin Kurucusu Vehbi Koç’un ‘Ülkem varsa ben de varım’ sözünden yola çıkarak 2006’da ‘Ülkem İçin’ projesini başlattıklarını belirten Mustafa Koç, kan bağışının, eş zamanlı gerçekleşecek iki ayağının bulunduğunu söyledi.

Mustafa Koç, hem Koç Topluluğu şirketleri genel müdürlük ve tesisleri çalışanları hem de 81 ildeki ‘Ülkem İçin Elçileri’ bayileri öncülüğünde kampanyalar düzenleneceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

GÖNÜLLÜ BAĞIŞÇI ORANI DÜŞÜK

Ülkede yıllık 1 milyon 800 bin ünite kana ihtiyaç duyulduğuna ve bu sayının her geçen gün arttığına değinen Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, “Gelişmiş ülkelerde nüfusun yüzde 5’i gönüllü bağışta bulunurken, bizde bu oran yüzde 1.5 seviyesinde. Yine gelişmiş ülkelerde toplanan kanın yüzde 82’si gönüllü kan bağışçılarından sağlanıyor. Ülkemizde ise bu oran gezici ekiplerin katkısı ile yüzde 33’e ulaşabiliyor” dedi.