Gündem Koca dayağına karşı eylem

Koca dayağına karşı eylem

Paylaş
Koca dayağına karşı eylem

Biyolog Perihan Hanım açtığı boşanma davasında şikayetçi oldu. Perihan Hanım'ın yakınlarından oluşan 30 kişi adliye önünde koca dayağına karşı eylem yaptı

Adana’da biyolog Perihan Çalapkulu (28) ile muhasebeci Gökhan Çalapkulu (30) 5 yıl önce evlendi. 3 yıl önce doğan kızlarına Kayra adını veren çiftin arası bir süre sonra bozuldu.

‘Babasından korkuyor’

Eşine boşanma davası açan Perihan Çalapkulu mahkemede anlattı: “Eşim beni defalarca dövdü. En son 28 Mart’ta dayak attı. Bana ve aileme hakaret etti.

Kızımız Kayra’ya da sürekli bağırdı. Kayra babasından korktuğu için konuşamıyor.” Gökhan Çalapkulu ise “Sorun, Perihan’ın ekonomik olarak mutlu edilememesi ve ailesinin evliliğimize müdahale etmesiydi” dedi.

Ertelenen duruşma sonrası Perihan Çalapkulu’nun annesi, babası ve yakınlarından oluşan 30 kişi, adliye önünde koca dayağına karşı eylem yaptı.

‘Kadınlar dövülmesin’

Üzerinde Kayra’nın fotoğrafının bulunduğu, “Kayra’lar ağlamasın” yazısı olan tişört giyen eylemciler, pankartlar açtı. Pankartlarda “Türk adaleti hakkımı koru”, “3 yaşındayım ama konuşamıyorum” yazıyordu.

Perihan Çalapkulu’nun babası, elektrik mühendisi Bekir Çaylaklı ve diğer eylemciler “Kadına uzanan eller kırılsın” diye slogan attı.

Mehmet KAYMAK/DHA