Gündem Koca kurşunuyla öldü, kalbi başka erkekte atacak

Koca kurşunuyla öldü, kalbi başka erkekte atacak

Paylaş
Koca kurşunuyla öldü, kalbi başka erkekte atacak

Ayrılmak istediği kocası tarafından kurşunlanarak öldürülen Meryem Yılmaz'ın kalbi başka bir erkeğe nakledildi

Ayrılmak istediği eşi tarafından tabancayla vurularak öldürülen Meryem Yılmaz'ın bağışlanan kalbi, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen ameliyatla Mehmet Köşker'e nakledildi.

İskenderun Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi görürken 23 Mart'ta beyin ölümü gerçekleşen Meryem Yılmaz'ın (22) organları, ailesi tarafından bağışlandı.

Haberin Devamı

Bağışlanan kalbin, nakil için sıra bekleyen ve Kahramanmaraş'ta yaşayan Mehmet Köşker'e takılmasına karar verildi. Köşker, acil olarak Kahramanmaraş'tan Gaziantep'e çağrıldı.

Meryem Yılmaz'ın bağışlanan kalbi de Gaziantep Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı'ndan bir ekip tarafından operasyonla alınarak, kara yoluyla Gaziantep'e getirildi.

Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haşim Üstünsoy ve ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatla kalp, Mehmet Köşker'e (47) nakledildi.

Şoför olarak çalıştığı özel şirketten malulen emekli olan 3 çocuk babası Mehmet Köşker'in, 2006 yılından bu yana kalbinden rahatsız olduğu ve nakil için bir yıldır sıra beklediği bildirildi.

Kimin kalbini taşıdığını bilmeyen, iyileştikten sonra Yılmaz ailesini ziyaret etmek isteyen Mehmet Köşker, çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Rahat nefes alıyorum. Nefes alamıyordum. Bana çıkacağını düşünmüyordum. Nakil olacağını duyunca sevindik. Ölene, Allah rahmet eylesin. Hepimiz duacıyız. Allah razı olsun” dedi.

Haberin Devamı

“BAŞKA BİR ERKEĞİN HAYATINI KURTARDI”

Nakli gerçekleştiren ekibin başında yer alan Prof. Dr. Haşim Üstünsoy, düzenlediği basın toplantısında, kalbi naklettikleri hastanın gayet sağlıklı ve iyi olduğunu belirtti.

Gerek kadın hakları açısından, gerekse son bir aydır basının ve sivil toplum örgütlerinin özellikle üstünde durduğu kadına şiddet ve baskıya yönelik çalışmalara ciddi bir örnek teşkil ettiği için bu toplantıyı yapmak istediklerini ifade eden Üstünsoy, şöyle konuştu:

“Buradaki en önemli özellik, eşi tarafından nedenini bilmediğim, bilmek de istemediğim, bizler gibi hayat kurtarmaya yönelik, sağlıklı yaşamaya yönelik bir meslek edinen insanların bu tür şiddeti algılamadığı bir durumda, kocası tarafından öldürülen bir kadının kalbini, başka bir erkeğe taktık. Buradaki trajedi bu. Bir erkek tarafından öldürülen bir kadın başka bir erkeğin hayatını kurtardı. Şimdi onun kalbiyle, çok sağlıklı bir şekilde hayatının yeni 5. gününü yaşıyor, İnşallah 5 bininci günü de yaşar.”

ZAMANLA MÜCADELE

Prof. Dr. Üstünsoy, kalbi, toplam 3 saat 23 dakika içinde İskenderun'dan Meryem Yılmaz'dan alıp Gaziantep'e getirerek, Mehmet Köşker'e taktıklarını ve çalıştırdıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kalp naklinde zamanın çok önemli olduğunu, ifade eden Üstünsoy, “Kalp, karaciğer ya da böbrek gibi değil” dedi. Üstünsoy, nakilden sonra hastanın kalbi kabul etmesinin de çok önemli olduğunu, şimdilik, hastanın kalbi kabul ettiğinin gözlendiğini dile getirdi.

EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLEN MERYEM YILMAZ

Dörtyol'da, sigorta işiyle uğraşan eşi Serkan Yılmaz'la (36) 2 yıl önce evlenen, bir süre önce de ayrılma aşamasına gelen Meryem Yılmaz, Aşağı Kepirçe köyündeki baba evine yerleşmişti. Eşinin ısrarlarına rağmen geri dönmeyi kabul etmeyen Meryem Yılmaz'ı tabancayla vuran eşi Serkan, daha sonra aynı silahla intihar etmişti.

Ağır yaralanan genç kadının, İskenderun Devlet hastanesi yoğun bakım ünitesindeki tedavisinin ikinci gününde beyin ölümü gerçekleşmişti.

AA