Gündem Kocaeli açıklarında mülteci teknesi battı: 21 kişi öldü

Kocaeli açıklarında mülteci teknesi battı: 21 kişi öldü

Paylaş
Kocaeli açıklarında mülteci teknesi battı: 21 kişi öldü

Kocaeli'de göçmenleri taşıyan balıkçı teknesi battı. Olayda 21 kişi hayatını kaybederken, 40 göçmen kurtarıldı, arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kocaeli/Kefken açıklarında içerisinde göçmenlerin bulunduğu bir balıkçı teknesinin batması sonucu 21 kişinin hayatını kaybettiği, arama faaliyetlerinde 40 göçmenin kurtarıldığı, kayıp göçmenlere yönelik arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.


HAMİLE KADININ BEBEĞİ KURTARILAMADI


Kurtarılan göçmenlerin bulunduğu TCSG-74 adlı sahil güvenlik botu, Kefken Limanı'na ulaştı. Aralarında çocukların da bulunduğu göçmenler, limanda kurulan seyyar hastanede sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra bazı göçmenler, hazır bekletilen ambulanslarla Kocaeli'deki hastanelere kaldırıldı. Durumu ağır olan 2 yaralı, helikopterle Kocaeli'deki bir hastaneye sevk edildi.

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan hamile bir kadının, karnındaki bebeğinin ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

Denizdeki can pazarı böyle görüntülendi:


ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR


Teknenin batması sonucu hayatını kaybedenlerin cenazeleri de hastane morguna götürüldü. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin kaybolan göçmenlerin bulunması için arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

ROMANYA’YA GİTMEYE ÇALIŞIYORLARDI


İddiaya göre Irak’ta yapılacak referandum nedeniyle savaş çıkacağı korkusuyla ülkelerinden kaçtıkları öğrenilen kaçakların Zonguldak’tan tekneye binerek, Romanya’ya gitmeye çalıştıkları belirtildi.