Gündem Kocaeli'nde 'araba'lı fuhuş

Kocaeli'nde 'araba'lı fuhuş

Paylaş
Kocaeli'nde 'araba'lı fuhuş

Kocaeli'de kaçak yollarla Türkiye'ye getirdikleri yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdıkları öne sürülen suç örgütüne yönelik operasyonda 14 kişi gözaltına alındı

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerinin yaklaşık bir yıldır süren teknik ve fiziki takibi sonucu bir şebekenin Kırgızistan, Moldova ve Ukrayna bağlantılı olarak Türkiye’ye getirdiği yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdığını saptandı.

İzmit ve Yalova arasında bulunan otellere baskın yapan polis ekipleri Kırgızistan, Ukrayna ve Moldova uyruklu Roza Khakimova (21), Zarına Koveva (24), Kumar Duishembieva (26), Natalia Melintii (26) ve Zhadyra Chinvklova’yı (35) fuhuş yaptıkları gerekçesiyle gözaltına aldı.

Bu kadınların günlük veya 2 saatlik fiyatlarının 200 TL ile 2 bin TL arasında değiştiği öne sürüldü. Yabancı uyruklu kadınları yurt dışından getirerek fuhuş yaptırdıkları iddia edilen Alpaslan K. (36), Nazım K (32), Osman B. (43), Nihat D. (36), Mehmet Ayhan A.(36), Soner K.(39), Ersen Bayrak (36) ile fuhuşa yer temin eden otel görevlileri Yılmaz K. (52), Bestamin A.(55), Müslüm G. (29), Şefik A. (19), Rıdvan S.(30), Aydın B. (40) ve Fırat P. (28) gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyette ifadeleri alındıktan sonra Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi.

"YENİ ARABALARIMIZ GELDİ"

Polisin araştırması sonucu, yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptıran şüphelilerin, kiraladıkları evlerde kadınları sakladıkları ve müşterilerini telefonla aradıklarında polise yakalanmamak için kadınlardan ’araba’ diye söz ettikleri belirtildi.

Yeni kadın geldiğinde de, hakırlı müşterilere ’Yeni arabalarımız geldi görmeye gelir misiniz?’ diye bilgi verdikleri kaydedildi.

Emniyet Müdürlüğü’nde ifade veren ve adliyeye sevk edilen otel çalışanlarından bazıları, "Neden otel sahipleri gözaltına alınmıyor? Neden sadece işçiler ve çalışanlar gözaltına alındı?" diye bağırdı. Yabancı uyruklu kadınların ise ifadeleri alındıktan sonra sınır dışı edildikleri belirtildi.

Ergün AYAZ/DHA