Yaşam Kocakafa, öğrencilere hayvan sevgisi aşılıyor

Kocakafa, öğrencilere hayvan sevgisi aşılıyor

Paylaş
Kocakafa, öğrencilere hayvan sevgisi aşılıyor

İzmir'de bir okulda öğrencilerin maskotu haline gelen Kocakafa adlı kedi, çocuklara hayvan sevgisi aşılarken, özel eğitim öğrencilerini de rehabilite ediyor

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'ndeki Girne Ortaokulu'nun maskotu haline gelen 'Kocakafa' adlı kediyle öğrencilere hayvan sevgisini aşılanıyor. Kedi ile özel eğitim sınıfı öğrencileri rehabilite ediliyor. Okuldaki öğrencilerin severek beslediği 'Kocakafa', okulda serbestçe dolaşıp sınıflara giriyor, öğretmenler odasında vakit geçiriyor.

Girne Ortaokulu bahçesinde 4 yıl önce bulunan ve 'Kocakafa' adı verilen kedi okulun maskotu oldu. Öğrenci ve öğretmenler tarafından sahiplenilen ve beslenen kedi tüm günü okulda geçiriyor. Öğrencileri okulun açılış töreninde karşılayan 'Kocakafa', teneffüsler ve öğle arasında öğrencilerin elinden mamasını yiyor. Öğretmenler odasına girip öğretmenlerin çay atıştırmalıklarına da ortak oluyor.

ZİHİNSEL ENGELLİ ÖĞRENCİLERE OLUMLU ETKİLERİ VAR


Geçen 4 Ekim'deki 'Hayvanları Koruma Günü' kapsamında okulda öğrencileriyle pano hazırlayan öğretmenler, Kocakafa'yı karikatürize etti. Panoda Kocakafa, düşünce balonlarıyla öğrencilere okulda yaptıkları yanlış hareketleri söyleyip, doğrularını anlatıyor. Çöpleri çöp kutusuna atmayan, koridorda koşan ya da dersi dinlemeyen öğrencileri uyarıyor. 687 öğrencinin eğitim gördüğü Girne Ortaokulu'nda iki özel eğitim sınıfı bulunuyor. Zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördüğü özel eğitim sınıfının öğretmeni Nazmiye Çelik, Kocakafa'nın kendi öğrencileri üzerinde olumlu etkileri olduğunu anlattı ve bakımıyla yakından ilgilendiğini belirten Nazmiye Çelik, şöyle dedi:
"Kocakafa'nın beslenme ve bakım işlemini diğer öğretmen arkadaşlarımla üstlendim. Belediye veterinerinden de aşılar ve tedavi gerektiren durumlarla ilgili destek alıyoruz. Özel eğitim sınıfında okuyan öğrencilerimle 'Kocakafa'nın mamasını, suyunu veriyoruz. Onların güvenliğini sağladıktan sonra her gün bir öğrencimiz besliyor. Çok seviyorlar ve artık kediyi korumaya başladılar. Çocuklara hayvanlar haftası kapsamında doğru davranışların öğretilmesi için öğretmenlerimiz bir pano hazırladık. Panoda işlenen kedinin okulumuzda gerçekten besleniyor olması da dikkat çekmesi açısından bizi çok destekledi."

Haberin Devamı