Esra Karayel Kocam kadınların,kadınlar kocamın peşinde
HABERİ PAYLAŞ

Kocam kadınların,kadınlar kocamın peşinde

Haberin Devamı

SORU: 12 yıllık evliyim. Bir oğlum var. Kocam işi gereği yazları şehir dışında oluyor. Birçok kadın var etrafında. Sosyal medyadan gördükçe sinir oluyorum. “Senden başkası olamaz” diyor ama mesajlarına bakmama izin vermiyor.

Ya evden ayrı olduğu zamanlarda başkasıyla oluyorsa. Bu düşünce aklımı kemiriyor. Ne yapacağım, ne olur bir yol gösterin. RUMUZ: ÇELİK

CEVAP: Gözünle görmedin, kulağınla duymadın ama kocanı suçlayıp duruyorsun. Neredeyse zorla adamın aklına sokuyorsun aldatma fikrini. Rahat ol. Kendine, sevginize güven. Mesajlarını kontrol etmekle eline ne geçecek? Aldatmayı kafasına koyana engel değil ki.

Hayatı zehir etme böyle. Belli ki boş zamanın var. Bu zamanı dolduracak bir aktivite bul hemen. Spor, kurs vs. Her gün 20 dakika seçtiğin neşeli bir müzikle dans et.

Eşinle haftada bir, yalnız kalacağın bir organizasyon yap. Sinema, sahilde yürüyüş olabilir. Bu zamanlarda güzel olaylardan bahset. Sakın aldatma gibi konulardan konuşma. Gözlerine bakarak konuşmayı da ihmal etme.

Gerginliğim Bitmiyor Kırıp Döküyorum

SORU: 42 yaşında hâlâ hayatının kadınını bulamamış bir erkeğim. Çok kadın tanıdım. Ama gergin halim nedeniyle uzun süreli ilişki yaşayamıyorum. Bir müddet sonra her hareketleri batıyor. Sonra da üzülüyorum kırdığım için. Bu durumdan nasıl kurtulacağım? Yaşam bizi gergin yaptı. RUMUZ: ASABİ

CEVAP: Yaşam şartları gerginlik yaratabilir ama karakterin olamaz. Kadınlarla ilk zamanlarda iyi olup sonra gergin oluyorsan belli ki bencilsin. Rol yapıyorsun.

Dürüst ol. Hayatına giren kadınların özelliklerini yaz. Bir de yanına gerçekten yanında olmasını istediğin kadının özelliklerini... Ne kadar fark olduğuna sen de şaşıracaksın.

Eşimin Arkadaşı Eski Sevgilim

SORU: Mutlu bir evliliğim var diyebilirim. Arada kocamın kıskançlıkları bunaltıyor. Ama idare ediyorum. Bir süre önce arkadaşlarıyla birlikte doğum günü kutladık.
Gelenlerden birinin arkadaşı eski erkek arkadaşım çıktı. Belli etmedik. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ona söylesem kıyamet kopar. Ne olur bir yol gösterin. RUMUZ: KAÇAK

CEVAP: Gizli saklı işler sonunda başına iş açar. Öte yandan bu kişiyi bir daha görmeyeceksen söylemene gerek yok. Ama eğer arkadaş toplantılarında görüşme ihtimaliniz varsa usulüne uygun söylemen lazım. Saklarsan hem yanlış anlaşılır hem de doğru olmaz.
Şunu düşün ve karar ver. Aynı durumda kocan olsaydı ne yapmasını isterdin? Ve senden gizlendiğini öğrendiğinde duyguların ne olurdu? Bu sorular sana yol gösterecek.

Karım Her Şeyden Yakınıyor

SORU: 3 yıllık evliyim. Ne yaptıysam karımı mutlu edemiyorum. Tatile götürüyorum, oteli beğenmiyor. Sürekli annesiyle telefonda konuşuyor. Azap haline geliyor her şey. Çocuğumuz yok. Belki de şimdi ayrılmak için en doğru zaman. Ne dersiniz? RUMUZ: ŞEKER

CEVAP: Evlilik kurumu her zorlukta bırakıp gideceğin bir yer olmamalı. Seni de anlıyorum. Yaptıklarının değer görmediğini hissediyorsun. Ayrılık fikrini unut.

Önce eşinle konuşmayı dene. Duygularını onu suçlamadan anlat. Ve bu şekilde ilişkinizin zarar göreceğini de belirt. Vereceği cevaplar ve bu davranışlarının altında yatanlar önemli. Biraz kendini çek. Ondan isteklerini açıkça söyle. Sen de onunla ilişkinde atman gereken adımları yaz. Ondan da bunu yapmasını rica et.

ALDATTIĞIM SEVGİLİME EVLİLİK TEKLİF EDECEĞİM

SORU: Altı aylık birlikteliğimi başka bir kız nedeniyle bitirdim. Kadınlar kafasına koyduğunu elde ediyor. Benim de zayıf bir anıma denk geldi. Çok pişmanım.

Ama kız arkadaşım olayı öğrendiği için geri dönmüyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Telefonlarımı açmıyor. Mesajlarıma cevap vermiyor. Aslında evlenmeyi düşünüyorduk. Evlilik teklifi yapsam barışır mı? RUMUZ: AŞK

CEVAP: Evlilik teklifi barışmak için yapılmaz. Gerçekten hayatını o kadınla birleştirmek istiyorsan bunu yapmalısın. Yoksa o evliliğin sonu hüsran olur. Yaşam biçimi, ortak zevkler, hedefleriniz var mı? Varsa niye altı ay gibi kısa sürede onu aldattın? Çocuk oyuncağı değil ki bu.

Kendi duygularından emin ol. Bir ay yalnız kal. Her gün hayatınla ilgili bir cümle yaz. Ayın sonunda kararını net bir şekilde verecek duruma gelirsin. Kadınlara karşı zayıf yönlerini güçlendir.

Mesela öyle ortamlara girme. Sevgilinle birlikte çekilen beğendiğin fotoğrafını telefonuna kaydet. Aranızdaki bağı zayıf hissettiğinde bak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder