Gündem 'Kocam öğrencilerini taciz ediyor, durdurun!'

'Kocam öğrencilerini taciz ediyor, durdurun!'

Paylaş
'Kocam öğrencilerini taciz ediyor, durdurun!'

Bir kadının feryadı: “Kocam öğrencilerini taciz ediyor. Evlilik vaadiyle kandırıyor. Ben 3. karısıyım. Bu gidişe dur deyin”

POSTA.COM.TR

Haberin Devamı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Rıza Gezen’in eşi Fatma Ayça Gezen, kocasını yetkililerin durdurmasını istedi. Kendisinin de tehlikede olduğunu iddia eden Fatma Ayça Gezen, eşinden sürekli olarak tehdit ve hakaretler aldığını iddia etti. Rıza Gezen eşinin kendisine iftira attığını, 26 Ocak tarihinden beri ÇOMÜ'de hocalığa devam ettiğini söyledi.

Eşinin kız öğrencilerine cinsel tacizi adet haline getirdiğini iddia eden Fatma Ayça Gezen, “Böyle bir insanın üniversitede çalışmaması, öğrenciler ile bir araya gelmemesi gerekir” dedi.

“CİNAYET İŞLENMESİNDEN KORKUYORUM”

Fatma Ayça Gezen, ayrıca kocasının taciz olaylarının üzerine gidilmesi nedeniyle üniversitenin rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’e saldırı planladığını da söyledi. Ayça Gezen, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Mehmet Rıza Gezen, bizim yanımızda birkaç kez üniversitenin rektörünü öldürme planlarını tekrar etti. Zıpkınla Rektör Sedat Laçiner’i öldüreceğini, vücuduna zıpkını saplayacağını söyleyip duruyor. Buna annem de birkaç kez şahit oldu. Eşimin rektöre zarar vermesinden, bir cinayet çıkmasından korkuyoruz. Sürekli olarak rektör hakkında basına, resmi kurumlara hakaretler ve suçlamalar içeren dilekçeler gönderiyor. Rektöre zarar vermek için aklına gelen her suçlamayı yapıyor. Bunların çoğuna şahidim. Bilgisayarında bunun delilleri de var. Eşim ‘tacizci’ olarak anılmaktansa rektörle siyasi sorunu varmış gibi davranıyor. Çünkü ‘muhalif’ görünürse tacizci suçlamasının bahane olduğu izlenimini vermeye çalışıyor.”

Suçlamalarını eşinin çalıştığı kuruma dilekçe olarak da ileten Fatma Ayça Gezen, Üniversite Rektörlüğü’nden gereğinin yapılmasını talep etti. Gezen, üniversiteye verdiği 16 Şubat 2014 tarihli dilekçede şu ifadelere yer verdi:

'TACİZLERİNE BEN ŞAHİT OLDUM'

“Ben sizin üniversitenizde öğretim üyesi olarak çalışan Mehmet Rıza Gezen’in eşiyim. Kendisi evliliğimiz süresince kendi öğrencilerine cinsel tacizde bulunan bir kişidir. Bu tacizlerine bizzat ben de çeşitli vesilelerle şahit oldum. Kendisi daha önce de bir öğrencisi ile evlenmiş ve ona da eziyet etmiş, boşanmış bir kişidir. İlk eşinden olan çocuğu da kendisini ahlaksızlıkları nedeniyle görmek istememektedir. İkinci eşi de kendisini tanıyınca ondan boşanmış ve artık görüşmemektedir. Ben de bu rezillikleri gördükten sonra boşanma kararı aldım. Sürekli olarak beni tehdit ediyor, hakaret ediyor. Tüm bu olaylar nedeniyle Mehmet Rıza Gezen’in öğrenciler ile temas etmesini tehlikeli buluyorum. Kız öğrencilere tacizde bulunan, onları kandırmayı adet edinmiş bir kişinin öğretim üyesi olması bence tehlikelidir. Bir felaket daha yaşanmadan bu işe bir son verin lütfen. Üniversitenin bu kişiye artık hocalık yaptırmamasını, bunun için gerekli soruşturmaları yapmasını ve cezaları vermesini rica ediyorum. Öğrencileri ile konuşulursa dediklerimin hepsinin doğru olacağı anlaşılacaktır.”

Haberin Devamı

Fatma Ayça Gezen’in annesi Zeynep Özcan da kızının yaptığı suçlamaları tekrar ederek kızının hayatının tehlikede olabileceğini kızının, damadı Mehmet Rıza Gezen’den korunması gerektiğini iddia etti.

Haberin Devamı

ANNESİ DE ŞAHİT

Anne Zeynep Özcan, taciz ve zıpkınla saldırma planlarına kendisinin de şahit olduğunu söyledi:

“Ben Fatma Gezen’in annesiyim. Kızım Mehmet Rıza Gezen’le evlendikten sonra eşimle birlikte Çanakkale’de evlerinde kaldım. Kızım Mehmet Rıza Gezen’den büyük zarar gördü. Damadım olacak kişi öğrencilerine cinsel tacizde bulunacak kadar küçülmüş biri. Daha önceki evliliklerinde de çeşitli taciz ve eziyetleri olmuş, evlilikleri hep olaylı bitmiş. Aynı şeyleri kızım da yaşadı. Kızımı sürekli tehdit ediyor. Kızıma ve bana hakaretler edip duruyor. Mehmet Rıza Gezen, çalıştığı yerin rektörünü öldürmekle tehdit ediyor. Rektörü yaralayacağını, hatta öldüreceğini kulaklarımla birkaç kez ben de duydum. Rektöre zarar vermesinden korkuyorum. Bir cinayet çıkabilir. Ayrıca bu adam bir sürü öğrenciye öğretmenlik yapıyor. Bu kızları taciz ettiğini anlıyoruz. Bazı olaylarda biz de şahit olduk. Böyle birinin üniversitenizde çalışması doğru değildir. Gereğini yapın, bu adamı görevden alın n'olur.”

Haberin Devamı

YÖK KAMU GÖREVİNDEN ÇIKARMIŞTI

Mehmet Rıza Gezen’e geçtiğimiz yıl YÖK’ten ağır ceza verilmiş ve kendisi kamu görevinden çıkarılmıştı. Şikayet üzerine üniversiteden gelen başvuruyu değerlendiren Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 12746-69794 sayılı yazısı ile Yüksek Disiplin Kurulu’nun 2013/142 sayılı karar ile Gezen hakkında “kamu görevinden çıkarma cezası” ile cezalandırılmasına ilişkin teklifin kabul edildiğini bildirmişti. YÖK kararını Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği’nin 11/b-6 maddesinde yer alan “Kamu hizmeti veya öğretim elemanı sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak” hükmüne dayandırmış, ancak mahkeme kararı usul eksiklikleri nedeniyle bir alt ceza ile değiştirmişti. Böylece Mehmet Rıza Gezen bir süre kamu görevinden çıkarıldı, ancak usul gerekçe gösterilerek geçtiğimiz hafta yeniden üniversitede ders vermeye başladı.

Üniversitenin ve YÖK’ün Mehmet Rıza Gezen’in eşinin şikayetini dikkate alıp almayacağı ise bilinmiyor.