Magazin 'Kocam zorla bebeğimi aldırdı'

'Kocam zorla bebeğimi aldırdı'

Paylaş
'Kocam zorla bebeğimi aldırdı'

Eurovision şarkı yarışmasının 2005 yılı Türkiye finallerinde 'Rumuz Andante' adlı şarkısıyla 2'nci olan Seçil Hüner Yapakçı, 4 ay evli kaldığı ve şiddet gördüğünü iddia ettiği eşi Hüseyin Avni Uymaz'dan boşanarak 10 bin lira tazminata mahkum ettirdi

Eurovision şarkı yarışmasının 2005 yılı Türkiye finallerinde ’Rumuz Andante’ adlı şarkısıyla 2’nci olduktan sonra Antalya’daki barlarda sahneye çıkmaya başlayan Seçil Hüner Yapakçı, Antalya’da belediyelere danışmanlık yapan ve geçen yerel seçimlerde Demokrat Parti’den Muratpaşa ilçe belediye başkan adayı olan Hüseyin Avni Uymaz ile 18 Eylül 2008 tarihinde evlendi.

Yapakçı, 4 ay evli kaldıktan sonra avukatı Cemalettin Şık aracılığıyla Antalya 5’inci Aile Mahkemesi’ne boşanma davası açtı. Yapakçı, dilekçesinde şu iddialara yer verdi:

"Evlenmeden önce onun bir başka kadınla evli olduğunu öğrendim. Hemen ayrıldım. Ancak boşanma kararı ile karşıma yeniden geldi. ’Senin için eşimi boşadım’ dedi. Ben de beni sevdiğine inanarak onunla evlendim.

Benden çocuğunun olmasını istiyordu. Sonra hamile kaldığımı öğrenince bana şiddet uyguladı. Zorla bebeğimi aldırdı. Bu nedenle psikolojik destek aldım. Bürosuna gidip konuşmak istediğimde personelin önünde beni dövdü."

’KADININ DA İKİNCİ EVLİLİĞİ’

Uymaz’ın avukatı İbrahim Yıldız ise mahkemeye sunduğu savunmada dayak iddialarına değinmeyerek şöyle dedi:



"Davacı Seçil Hüner Uymaz’ın gerçek ismi Kader Yapakçı’dır. Bu evlilik, davacının dava dilekçesinde beyan ettiğinin aksine ikinci evliliğidir. Bunları evlendikten sonra öğrenen müvekkilimin, 10 bin lira maddi ve manevi tazminatı karşılayacak ne birikimi ne de kazancı mevcuttur."

Çifti 10 Eylül 2009 tarihinde boşayan Mahkeme Başkanı Mustafa Işık, şiddet görmesi ve kürtaja zorlanması nedeniyle Yapakçı’ya 4 bin lira manevi, 6 bin lira maddi tazminat ödenmesine hükmetti. Hakim Işık kararında şunlara yer verdi:

"Özellikle davalının davacıya şiddet uygulaması, davacının baskısı ile kürtaja zorlaması mahkememizce artık bu çiftin biraraya gelmesinin mümkün olmadığı şeklinde yorumlanmıştır.

Davacının evliliği döneminde uğradığı baskı, gördüğü şiddet ve kendisinin isteği olmadığı halde kürtaja zorlanması sebebiyle yaşadığı sıkıntı ve üzüntüler için 4 bin lira manevi, ayrıca evliliğin bitmesi sebebiyle davacının mahrum kaldığı maddi destek sebebiyle 6 bin lira maddi tazminata hükmetmek gerekmiştir."

Boşanmayı kabul eden Uymaz, tazminat kararını ise temyiz etti.

Eşinin kendisine sahnede şarkı söylerken aşık olduğunu belirten Seçil Hüner Yapakçı, "Ama evlenince ilk iş olarak sahneye çıkmamı yasakladı. 4 ay evli kaldım ama nasıl bir insanla ben evlendim hala anlayabilmiş değilim. Artık bu adamla ismim yan yana yazılmasına bile tahammülüm yok" diye konuştu. Yapakçı, 10 bin liralık tazminatı ödemek istemeyen eski eşinin tehditleri ile karşı karşıya kaldığını da öne sürdü.

2

Haberin Devamı