Spor Kocaman: Beklenmedik bir skor oldu

Kocaman: Beklenmedik bir skor oldu

Paylaş
Kocaman: Beklenmedik bir skor oldu

Kocaman: Beklenmedik bir skor oldu

Ziraat Türkiye Kupası’nda deplasmanda Ankaragücü’ne 4-2 yenilen Fenerbahçe’nin teknik direktörü Aykut Kocaman, beklenmedik bir skor aldıklarını söyledi.

Karşılaşma sonrası basın toplantısına katılan Kocaman, attıkları golden 15 dakika sonra oyunda etkinliklerinin azaldığını belirterek, "Bizim için beklenmedik bir skor oldu. İkinci yarıyı ele alırsak, beklenmedik bir oyun da oldu. Maça golle başladık, bu her zaman için bir avantajdır. Ancak bu avantaj, bizim için dezavantaj haline geldi. Oyuncularım maçı kazandığımızı düşündü.

İkinci yarıda avantajımızı korumak ve farkı artırmak amacındaydık. Ancak Ankaragücü attığı golle maça tutundu. İkinci golden sonra da bizi biz yapan ikili mücadele ile beraber oyun duygusundan uzaklaştık" diye konuştu.

Fenerbahce’nin genç oyuncularından Gökay İravul da kupaya iyi başlamadıklarını ifade ederek, "Golden sonra etkisiz olduk. İkinci yarıda rakip kontrolü ele aldı. Uzun süredir alınamayan bir kupa var. İyi bir başlangıç yapmak istiyorduk ama olmadı" dedi.

Slovak oyuncu Miroslav Stoch ise maçı iki bölüme ayırmaları gerektiğini belirterek, "İlk 30 dakika iyi oynadık ve golü bulduk. Benim vuruşumda top direkten döndü, golü yakalayabilseydik, maçı kazanabilirdik. İkinci yarı nedenini bilmiyorum ama iyi yaptığımız şeylerden vazgeçince bu skoru aldık" değerlendirmesini yaptı.

ANKARAGÜCÜ CEPHESİ

Haberin Devamı

Ankaragücü Yardımcı Antrenörü Sedat Karabük de maça çok iyi başlamadıklarını ifade ederek şöyle konuştu: "Taktik olarak maça temkinli başladık. İlerleyen dakikalarda yavaş yavaş oyuna varlığımızı koyduk. Galip geleceğimize inanıyorduk. Kupadaki gruplarda ilk maçı kazandığımız için sevindik. Ayrıca 2-3 genç oyuncumuzu da kazandık. Her zaman söylüyoruz, biraz zamana ihtiyacımız var. İkinci yarıda oyuncuların arzusu bizleri mutlu etti." Ankaragücülü futbolcu Uğur Uçar da soyunma odasına 1-0 mağlup girdiklerini hatırlatarak, "İkinci yarı kontrolü ele aldık. İçeride, hocamız bize 3-4 gol atacağımızı söyledi. Bu galibiyet bizim için önemliydi" dedi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna dahil olan ve etkili bir oyun sergileyen Mehmet Çakır da "Takım olarak çok iyi mücadele ettik. İkinci yarıda etkili olduk, bu galibiyet morallerimizi yükseltti" değerlendirmesini yaptı.

Bu arada, karşılaşmanın ilk yarısını protokol tribününde izleyen Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek, ikinci yarıyı locadan izlemeyi tercih etti. İkinci yarıda Ankaragücü’nün golleri art arda gelip de skor 2-1 başkent ekibinin lehine dönünce, Gökçek locadan inip, maçı Protokol Tribünü’nden izlemeye devam etti.

Haberin Devamı